Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:520503
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kāzu tradīcijas viduslaikos Latvijā.
!!! Kāzu tradīcijas dažādās kultūrās un dažādos laikos ir ievērojami atšķīrušās. Tajā pašā laikā ir pastāvējušas arī visām kāzām kopīgās lietas, piemēram, speciālie kāzu tērpi. Gan speciāli pašūtās, gan vecās kleitas lielākoties pievilka citu cilvēku uzmanību, jo tām parasti tika izmantoti visspožākie un krāsainākie audumi, citreiz ar izšuvumiem un mežģīnēm. Līgavas kleitas baltā krāsa ir tikai salīdzinoši nesena tradīcija, un šīs kleitas ne vienmēr ir bijušas baltas.

• Latvijas teritorijā līgavas zagšanas aizliegums pirmo reizi parādījās 1422. gadā Livonijas tiesību rīkojumā: “ja kāds nevācis ar varu aizved sievu vai meitu, tas sodāms ar kaklu.’’ Sākot ar 16. gs., parādījās noteikums laulāties baznīcā, kuram bija ļoti liela pretestība no vietējo iedzīvotāju puses. Senākais no precību veidiem Latvijā bija līgavas zagšana, kad jauns vīrietis slepus noskatīja iecerēto meiteni, to sagūstīja un ar varu aizveda uz savām mājām. Ja meitenes radinieku pakaļdzīšanās rezultātā viņiem neizdevās meiteni atgriezt mājās un viņa tika aizvesta par tālu no savām mājām, tad mēdza būt tā, ka nozagtā līgava un pēc tam sieva, savus piederīgos neredzēja līdz mūža galam vai satika tikai pēc vairākiem gadiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация