Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:306042
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izšķir krāsas uz ūdens bāzes jeb emulsijas krāsas un krāsas uz šķīdinātāja bāzes jeb alkīda un eļļas krāsas. Kā noprotams jau pēc apzīmējuma, emulsijas krāsas tiek ražotas uz ūdens bāzes, kas nozīmē, ka tās ir videi un veselībai salīdzinoši draudzīgākas, smarža nav tik izteikta. Bez tam krāsas uz ūdens bāzes ir viegli klājamas, tās ātri žūst, vēlāk gatavā virsma ir izturīga un to ir iespējams mazgāt – pateicoties visām minētajām pozitīvām īpašībām, ūdens bāzes krāsas iekšdarbos ir kļuvušas ļoti pieprasītas un to popularitāte arvien pieaug.
Tradicionāli jau pavisam ierastas ir ūdens bāzes krāsas sienām un griestiem, sastopamas arī koka un metāla virsmu krāsošanai paredzētas krāsas.
Krāsas uz šķīdinātāja bāzes agrāk tika atpazītas kā eļļas krāsas vai alkīda emalja un tolaik tās bija plašāk pielietotās un līdz ar to arī populārākās krāsas. Krāsas uz šķīdinātāja bāzes var atpazīt ļoti vienkārši – pēc spēcīgā aromāta, kas nozīmē, ka krāsas sastāvā ir organiskie šķīdinātāji, kas piedod krāsai šķidru konsistenci un palīdz sacietēt, veidojot stingru plēvveida segumu. Visbiežāk šīm krāsām par saistvielu tiek izmantoti alkīda sveķi. Kaut arī funkcionāli šīs krāsas ir ērti lietojamas, tomēr tās nevar uzskatīt par veselībai draudzīgām. Jāatceras krāsu iegādes brīdī aplūkot iepakojumu – saskaņā ar likumdošanu par īpašu produkta bīstamību uz iepakojuma norāda melns attēls uz oranža fona. Alkīda un eļļas krāsas ir neelpojošas.
Iespējams, daudzi pat nezina, bet iespējams iegādāties arī dabiskās krāsas, tiesa, tās nav vienkārši atrodamas jebkura būvmateriālu veikala plauktos un to popularitāte diemžēl ir ievērojami zemāka nekā abiem augstākminētajiem veidiem. Dabiskās krāsas gadu simtiem ilgi bija pazīstamas mūsu senčiem, tomēr mūsdienās, attīstoties ķīmiskajai rūpniecībai, tās ir aizmirstas. Būtiskākā šo krāsu priekšrocība – tās nesatur sintētiskus materiālus, darbs ar tām ir veselībai draudzīgs un nav iespējams saindēties, krāsas ir tvaika caurlaidīgas, viegli notīrāmas un nomazgājamas, kas būtībā ir arī mīnuss, jo norāda, ka šādas krāsas nav pietiekami izturīgas. Biežāk sastopamās dabiskās krāsas ir lineļļas, zviedru (ūdens, milti, dzelzs, vitriols, pigments), kokdarvas un kaļķa krāsas.
Protams, ideālas nav arī šīs krāsas, to trūkums ir neērtums – krāsas lēni žūst, ne vienmēr ir mitruma noturīgas, dažkārt smērējas un visbeidzot – tās ir samērā dārgas un nepopulāras, līdz ar to būs jāiegulda ne mazums laika un enerģijas, lai atrastu, kur tās iegādāties.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1115025
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация