Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:627623
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nav neviena paša racionāla vai kaut cik ticama iemesla, kura dēļ valsts ar 150 miljoniem iedzīvotājiem un pusotru miljonu lielu armiju uzbruktu valstij ar nepilnu piecu miljonu iedzīvotāju skaitu, bombardētu tās pilsētas un izvērstu rūpīgi iestudētu informatīvo karu, attaisnojoties ar pēdējās agresiju pret pirmo. Krievija vairākkārt apliecinājusi, ka ir neuzticama un bīstama kaimiņvalsts, kura nekad nav rēķinājusies uz citu tautu pašnoteikšanās tiesībām. Aizbildinoties ar dažādiem politiskiem eifēmismiem, Krievijas politķi līdz šim itin veikli pratuši piemuļķot Rietumvalstis, kuras nemaz nav centušās sniegt palīdzīgu roku vārgākajiem. Ar aktīvu Krievijas līdzdalību no Gruzijas mākslīgi atšķēlās divi reģioni, kurus padarīja par kriminālnoziedznieku perēkļiem. Tāpat Krievija izraisījusi pilsoņkarus praktiski visās bijušās padomju republikās- savās kaimiņvalstīs.
Sākums
Karš starp Gruziju un Krieviju sākās 2008.gada 8. augustā.
Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili paziņoja, ka Gruzijai draud plaša mēroga militārs uzbrukums no Krievijas puses un izsludināja valstī pilnīgu mobilizāciju. Saakašvili uzrunu televīzijā teica pēc Krievijas kara lidmašīnu uzlidojuma Gruzijas teritorijā. Krievijas lidmašīnas nometušas trīs bumbas - divas Kareli ciematā un vienu Gori pilsētā.
Saakašvili uzrunā televīzijā apsūdzēja Krieviju "plaša mēroga militārā uzbrukumā" pret Gruziju.
"Es izsludinu pilnīgu mobilizāciju. Visiem jāierodas rekrutēšanas punktos. Es aicinu jūs nebaidīties no uzbrukumiem," paziņoja Gruzijas prezidents.
Uzbrukums sācies, neskatoties uz to, ka starp abām pusēm tika panākta vienošanās par pamieru līdz sarunām, kuras tiks noturētas ar Maskavas starpniecību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация