Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:251818
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

31. maijā norisinājās prezidenta vēlēšanas. Tajās V. Zatlers tika ievēlēts par 7. Latvijas Valsts prezidentu, iegūstot 58 balsis.
8. jūlijā V. Zatlers nodeva zvērestu Saeimai, oficiāli kļūstot par Latvijas Valsts prezidentu.
2011. gada 2. jūnijā notika Valsts prezidenta vēlēšanas. Saeimas balsojumā V. Zatlers netika pārvēlēts amatā, kļūstot par pirmo prezidentu atjaunotās Latvijas vēsturē, kas nesaņem atbalstu atkārtotam termiņam.

LATVIJAS FINANŠU UN PĀRVALDES KRĪZE
2008.-2010. gada Latvijas finanšu un pārvaldes krīze ir nosaukums Latvijas ekonomiskajai un politiskajai krīzei, kas 2007.—2010. gada globālās finanšu krīzes iespaidā sākās 2008. gadā ar "Parex bankas" nacionalizāciju un turpinājās ar strauju IKP kritumu, valdības demisiju un Vecrīgas nemieriem 2009. gada 13. janvārī.

Lai glābtu Latvijas ekonomiku un novērstu politiskās krīzes padziļināšanos, Eiropas Komisija, Starptautiskais valūtas fonds, Pasaules Banka, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un vairākas Eiropas Savienības dalībvalstis vienojās par finanšu atbalsta sniegšanu. 2009.—2011. gadā Latvijas valdība bija spiesta veikt radikālu valsts budžeta konsolidāciju.

ANDRIS BĒRZIŅŠ
Andris Bērziņš (dzimis 1944. gada 10. decembrī Nītaurē) ir latviešu banķieris un politiķis.
2011. gada 2. jūnijā ievēlēts par Latvijas Valsts prezidentu, amatā stājies 2011. gada 8. jūlijā.
Prezidenta vēlēšanu dienā 2. jūnijā ar 53 Saeimas deputātu balsīm "par" un 44 balsīm "pret" vēlēšanu otrajā kārtā A. Bērziņš apsteidza līdzšinējo prezidentu Valdi Zatleru un tika ievēlēts par Latvijas Valsts prezidentu.
Ievēlēts 66 gadu vecumā, A. Bērziņš kļuvis par vecāko Valsts prezidentu Latvijas vēsturē, apsteidzot pirmo prezidentu Jāni Čaksti, kuru 1922. gadā šajā amatā ievēlēja 63 gadu vecumā.

LATVIJA ŠOBRĪD
Ekonomiskā krīze tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju likusi doties darba meklējumos uz ārzemēm, un pašlaik dažā labā Īrijas pilsētā veselas ielas apdzīvo latvieši, taču pēc pārdesmit gadiem arī Latvijā ierasto “Labdien!” Rīgas veikalos un krogos var nomainīt ārzemnieku mēlē dots sveiciens, jo eksperti atzīst, ka straujā Latvijas iedzīvotāju izceļošana uz ārzemēm un negatīvā demogrāfiskā situācija agri vai vēlu liks uzņēmējiem darbaspēku meklēt ārpus valsts robežām.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация