Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:836763
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Latvijas galavaspilsēta-Rīga   
  3 lielākās Latvijas pilsētas   
  Ape – viena no Latvijas mazākajām pilsētām   
  Jūrmala-pilsēta uz viļņa   
Фрагмент работы

Latvijas galvaspilsēta-Rīga
Rīga ir Latvijas Republikas galvaspilsēta, oficiāli dibināta 1201. gadā. Rīga ir sadalīta sešos administratīvos rajonos – Centra rajons, Kurzemes rajons, Latgales priekšpilsēta, Vidzemes priekšpilsēta, Zemgales priekšpilsēta, Ziemeļu rajons. Rīga atrodas Baltijas jūras Rīgas jūras līča D piekrastē, Piejūras zemienes Rīgavas līdzenumā. Rīgas vēsturiskais centrs izvietots Daugavas labajā krastā, aptuveni 10 km no tās ietekas Rīgas jūras līcī.
Daugavpils
Daugavpils atrodas Latvijas dienvidaustrumos un ir izvietojusies Latvijas lielākās, krāšņākās upes - Daugavas - krastos.
Daugavpils vēstures avotos pirmoreiz minēta 1275. gadā, kad Livonijas ordenis 19 km no tagadējās pilsētas pie senā Daugavas tirdzniecības ceļa uzcēla mūra pili - Dinaburgu. Pie pils izveidojās pilsēta. Karagājienu laikā pils vairākkārt tika izpostīta, pēc tam atjaunota
Daugavpils ir otra lielākā Latvijas pilsēta pēc iedzīvotāju skaita. 1998. gadā pilsētā dzīvoja 117 tūkst. iedzīvotāju (59% krievi, 14% latvieši, 13% poļi, 8% baltkrievi, 3% ukraiņi un citi).
Ventspils
Ventspils ir viena no Latvijas senākajām pilsētām. Tās teritorijas apbūves sākumu saista ar Livonijas ordeņa pils uzcelšanu, kura pirmoreiz vēstures dokumentos pieminēta 1290. gadā.

Kopš 1369. gada zināms pilsētas zīmogs un ģerbonis, bet pilsētas tiesības netieši pieminētas kādā 1378. gada dokumentā. Livonijas ordeņvalsts laikos Ventspils ir pazīstama kā ostas pilsēta, tā kļūst par Ziemeļvācijas tirdzniecības pilsētu savienības – Hanzas locekli.
Liepāja
Liepāja atrodas Latvijas dienvidrietumu daļā, Kurzemē. Tā lielākā pilsēta šajā kulturvēsturiskajā novadā. Te izsenis dzīvojuši lībieši( somu - ugru) un kuršu(baltu) ciltis. Katra ar savu valodu, paražām, ticību.

Liepāja pamazām veidojusies no sīkiem zvejniekciemiem, kas izvieitojušies starp Liepājas ezeru un Baltijas jūru tagad izzudušās Līvas upes apkārtnē. Šī vieta pirmo reizi piemineta 1253. gada 4. aprīļa t.s. Kursas dalāmajā grāmatā, kad Livonijas ordenis un Kurzemes bīskaps nosprauda pārvaldāmo zemju robežas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация