Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:689606
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas zilā govs
Latvijas zilās govs matojums kā jau tās nosaukums norāda ir zilganpelēkā krāsa. Tās var būt gan gaišāk, gan tumšāk zilas, vasaras periodā dažas izbalo pavisam gaišas. Kājas tām ir tumšākas, un ap acīm tām ir zilas "brilles". Dažkārt tām ir gaišākas galvas, sejas un deniņu daļa, deguna spogulis ir tumši pelēks vai melns. Ragi balti ar melniem galiem, tiem ir raksturīga pusmēness forma, kas turklāt naktī gaiši spīd, tādēļ govis ieguva nosaukumu mēness govs. Tā ir mazāka auguma kā Latvijas brūnā. Tās augstums krustos ir 133 cm, svars 480 kg.. Zilajai govij ir ļoti mierīgs un rāms raksturs. Tās ir arī ļoti pieticīgas un izturīgas pret slimībām. Tām nekad nav konstatēta leikoze. Un tesmeņu iekaisumi ir ļoti reti.
.
Latvijas zilā govs
Lai arī zilās govs absolūtie izslaukumi ir mazāki, tomēr salīdzinot ar ķermeņa masu tie nemaz nav tik mazi. Latvijas zilās govju šķirnes pavairošana ir ļoti kritiskā situācijā, jo to apdraud prognozējamais populācijas inbrīdinga pieaugums, kas ir aptuveni 2,8 % paaudzē. Zinātnieki nešaubās, ka pie šāda inbrīdinga līmeņa Latvijas zilās populācijas eksistence ir apdraudēta.

Aitkopība
Aitkopība kā lopkopība nozare ieņem svarīgu vietu mūsu valsts tautsaimniecībā. Aitkopībai Latvijā ir senas tradīcijas. Latvija ir piemērota aitkopības attīstībai. Vēsturiski Latvija starp Ziemeļvalstīm ir bijusi lielākā aitu audzētāja.
Aitkopības priekšrocība ir tās – gaļa, vilna, ādas un to izstrādājumi.

Romanovas aitu šķirne
Vilna bieza, izlīdzināta un tai ir krasi izteikta akota un dūnu zona. – Romanovas aitas ir auglīgākā šķirne pasaulē,  izveidota Volgas upes ielejā, Jaroslavļas apgabalā. Tā ir tipiska kažokādu aitu šķirne. Romanovas šķirni plaši izmanto jaunu šķirņu veidošanā, auglības palielināšanā, kā arī rūpnieciskā krustošanā, izmantojot iegūtās pusasiņu Romanovas šķirnes aitu mātes gaļas jēru ražošanai. Romanovas šķirni audzē Krievijā, Eiropas valstīs, ASV, Kanādā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1385003
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация