Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:142354
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lietuvas izglītība sistēma
1. Pirmsskolas izglītība
Paredzēta 5 – 6 gadīgiem bērniem. Pirmsskolas izglītību īsteno pirmsskolas iestādes, kā arī pirmsskolas, kuras iekļautas kādas pamatskolas struktūrā. Kā arī tā var būt īstenota pamatskolās, kā 0.klase. Pirmsskolas izglītība nav obligāta.

2. Sākumskolas izglītība un pamatskolas izglītība
Mācības skolā uzsāk bērni vecumā no 6 līdz 7 gadi. Sistēmā ir iekļautas 10 klases, kuras kopā veido sākumskolas un pamatskolas izglītību. Sākumskolas līmenis ilgst 4 gadus, pamatskolas līmenis ilgst 6 gadus. Mācības noslēdzas ar gala eksāmeniem un skolēni saņem apliecības, ka ir apguvuši sākumskolas un pamatskolas izglītību.

3. Vidusskola
Uzreiz pēc pamatskolas beigšanas var uzsākt mācības vidusskolā. Pēc 8.klases var uzsākt mācības ģimnāzijā un mācīties līdz 12.klasei. 11. un 12.klasē skolēni var izvēlēties mācību priekšmetus, kurus var mācīties atbilstoši savām spējām un interesēm.

4. Arodizglītība
Arodskolā skolēns var uzsākt mācīties 14 gadu vecumā. Arodizglītība paredz, ka skolēni apgūs gan teorētiskās zināšanas, gan praktiskās iemaņas konkrētā arodā. Programmas ir paredzētas 4 dažādiem arodskolu tipiem:
1.tipa arodizglītība pamata arodizglītība jauniešiem no 14 gadiem, kuri nav vēl apguvuši pamatskolas izglītību. Pabeidzot šāda tipa arodskolu skolēns saņems arī apliecību par pamatskolas pabeigšanu.
2.tipa arodizglītība 3 gadīgā izglītība, kura paredzēta skolēniem, kuri jau ir apguvuši pamatskolas izglītību un tie pēc šīs arodskolas saņem diplomu par profesionālas kvalifikācijas piešķiršanu (un kļūst par kvalificētu darbinieku)

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация