Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:672250
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

SOCIĀLĀS GARANTIJAS, DZĪVOJOT UN STRĀDĀJOT KĀDĀ NO ES DALĪBVALSTĪM
Tiem, kuri likumīgi strādā kādā no ES dalībvalstīm, ir iespēja iestāties šīs valsts sociālās drošības sistēmā un saņemt tās sniegtās garantijas.

Sociālās drošības sistēma sevī ietver tādas ienākumu zaudēšanas riskus kā: vecums, apgādnieka zaudējums, slimība, nelaimes gadījums darbā, arodslimība, dažādas kompensācijas par izdevumiem ģimenei ar bērniem, bezdarbs.
Ja darba ņēmējs kādā ES dalībvalstī nav nostrādājis pietiekami ilgu laiku, lai viņam būtu tiesības uz kādu pabalstu, tiek ņemti vērā arī citās dalībvalstīs nostrādātie laika periodi (periodu summēšanas princips).
Latvijas pilsoņi, pārceļoties uz dzīvi kādā no ES dalībvalstīm, nezaudē tiesības uz pensijām un atsevišķiem pabalstiem, kuras viņi ir ieguvuši Latvijā. Piešķirtie pabalsti tiek pārskaitīti uz personas norādīto bankas kontu jebkurā dalībvalstī (pabalstu eksporta princips).
Šie principi ietverti regulā (EEK) Nr. 1408/71 par sociālās drošības shēmu piemērošanu darba ņēmējiem, pašnodarbinātajiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri pārvietojas Kopienas teritorijā.
Šīs regulas mērķis ir nodrošināt, lai ES ietvaros ceļojošie darba ņēmēji no sociālās drošības tiesību viedokļa nebūtu sliktākā stāvoklī nekā tad, ja viņi būtu palikuši savā dzimtenē.

Minētā regula attiecas ne tikai uz ES dalībvalstīm, bet arī uz Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm – Norvēģiju, Lihtenšteinu un Īslandi, un no 2006.gada 1.aprīļa – arī uz Šveici.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация