Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:933212
 
Оценка:
Опубликованно: 08.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

POTENCIĀLĀ PIEEJA MII
Ēģipte nav parakstījusi konvenciju par ķīmiskajiem ieročiem, ANO un pasaules lielvarām ir aizdomas, ka Ēģiptes rīcībā iespējams ir dažādi nedeklarēti ķīmiskie ieroči un to iestrādes. Ēģipte ķīmiskos ieročus lieto jau kopš 20. gs. vidus – Jemenas pilsoņu karā, 1970.-tos gados piegādājusi tos Sīrijas nemierniekiem utml.
Pastāv aizdomas, ka Ēģiptes rīcībā ir ipirīts (mustard gas), jo 20. gs. beigās, lielos apjomos notika sastāvdaļu ievešana no Indijas.
Kā arī kopš dalības Jemenas karā, iespējams Ēģiptei ir iestrādes un zināšanas VX gāzi (nervu gāze) – izraisa nervu sistēmas nāvējošu disfunkciju.
Ēģipte ir pievienojusies konvencijai, kas aizliedz bioloģisko ieroču izmantošanu, taču pastāv aizdomas, ka Ēģiptei ir dažādas bioloģisko ieroču iestrādes un nedeklarēti ieroči.

Dažādi ziņojumi liecina, ka Ēģipte strādā pie dažādiem bioloģiskajiem ieročiem, piemēram, plague baktērijām (mēra ierosinātājs), botulisma toksīniem (muskuļu paralīzes izraisītājs), encephalitis baktērijām (Latvijā pārnēsā ērces), kuras varētu izraisīt masveida inficēšanos.

SECINĀJUMI
Tā kā Ēģipte nav pievienojusies ķīmisko ieroču aizlieguma konvencijai, kā arī starptautisko novērotāju pieeja Ēģiptes valdības, armijas resursiem nav iespējama, tad nevar droši apgalvot kāds ir Ēģiptes militārais spēks.
Lai nostiprinātu varu un atbrīvotos no politiskajiem konkurentiem – dažādiem kaujinieku grupējumiem ir iespēja, ka Ēģipte lietos ķīmiskos un bioloģiskos ieročus.
Zaudējot ietekmi Āfrikā, vai zaudējot ietekmi citās Āfrikas valstīs, zaudējot dažādiem nemiernieku grupējumiem, Ēģipte iespējams varētu atkārtoti pierādīt savu militāro spēku tieši ar ķīmiskajiem un bioloģiskajiem ieročiem, kā tas notika 20. gs. vidū.


Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1382867
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация