Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:345660
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.10.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nanozinātne
Nanozinātne un nanotehnoloģijas ir jauns pētījumu un eksperimentālu izstrādņu virziens, kas pēta parādības un darbības ar materiāliem atomu un molekulu līmenī. Nanotehnoloģijas sasaista kopā ļoti atšķirīgas zinātnes nozares: fiziku, ķīmiju, ģenētiku, informācijas un sakaru tehnoloģiju, uztveres zinātnes un citas, izveidojot tā saukto „nano-bio-info-izziņas” konverģenci jeb saplūšanu. Nanotehnoloģijas ir jaunu materiālu, struktūru un ierīču kontrolēta ražošana molekulārā līmenī, kuru izmēru skala ir 1 – 100 nanometri (nm). Nano apzīmē skaitļa miljardo daļu (10-9). (Piemēram, salīdzināšanai – cilvēka mata diametrs ir 80 000 nm.) Pie šādas izmēru skalas materiāli sāk izrādīt atšķirīgas īpašības, kas ietekmē to fizikālās, ķīmiskās un bioloģiskās īpašības.
Nanotehnaloģijas nākotnē
Paredzēts, ka arvien plašāka nanotehnoloģiju ieviešana radīs dzīves kvalitātes uzlabojumus, jo nanotehnoloģiju jau pašlaik izmanto un izmantos arvien plašāk nākotnē - elektronikā, sakaru tehnoloģijās, veselības aprūpē, farmācijā, vides kvalitātes uzlabošanā, enerģijas saglabāšanā un iegūšanā, lauksaimniecībā, pārtikas tehnoloģijā, kā arī ķīmijā, tekstilmateriālu virsmas apstrādē, kosmētikā un citur, piemēram, materiālu zinātnēs (īpaši izturīgi keramikas materiāli), kosmētikā (ādas kopšanas līdzekļi, kas satur nanoliposomas, jauna veida aizsardzības līdzekļi pret saules iedarbību), ķīmijā (pēc speciāla pasūtījuma izgatavoti katalizatori, krāsas, lakas un citi virsmas pārklājumi), mājsaimniecībā (speciāli izgatavoti logu tīrīšanas līdzekļi), biomedicīnā (biosensori, implanti, jaunas paaudzes audu un biomimētiskie materiāli, speciālas ierīces medikamentu mērķtiecīgai ievadīšanai u.c.), enerģijas saglabāšanā un uzkrāšanā (solārās šūnas, tā sauktās solārās krāsas, baterijas, degvielu katalizatori), pārtikas ražošanā (necaurlaidīgas membrānas, antibakteriāli pulveri un citi), vides aizsardzībā (piesārņojumu neitralizēšanai – filtri, pulveri un citi), informāciju tehnoloģijā (datu uzglabāšanas vide ar ļoti augstu reģistrācijas blīvumu un jaunas plastiskas displeju tehnoloģijas) . …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1123840
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация