PUPAS
Dažādu šķirņu pupas ir nopērkamas gandrīz katrā veikalā. Tās var būt gan svaigas, gan kaltētas, gan konservētas. Visiecienītākās ir dārza pupas.
Pupas satur arī indīgas vielas, kuras spēj izraisīt spēcīgus gremošanas sistēmas traucējumus, tāpēc šos pākšaugus nedrīkst ēst termiski neapstrādātus. Pupu toksiskie komponenti sabrūk, ja pupas apstrādā augstā temperatūrā.
GATAVOŠANA
Iepriekš mērcē
Vāra vieglā sālsūdenī. Ūdenim var pievienot pētersīļus, baziliku, lauru lapu, rozmarīnu un kādu dārzeni.
Var vārīt paaugstināta spiediena katlā, tā samazinot vārīšanas ilgumu.
Zaļās pākšu pupiņas var vārīt ar visām pākstīm
KĀDOS ĒDIENOS IZMANTO?
Brūnās pupas lieliski garšo ar maltās gaļas vai kūpinātas gaļas ēdieniem.
Zupās
Sautējumos
Salātos
LĒCAS
Lēcas ir pākšaugi, ko audzē Vidusjūras valstīs, Amerikā un Kanādā. Veikalos ir nopērkamas zaļās, dzeltenās un sarkanās lēcas, ir sastopamas arī melnas. Tās ir nelielas, apaļas un plakanas.
…