Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:943528
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Aptauja - viena no vispopulārākajām un visbiežāk lietotajām empīrisko pētījumu metodēm. Iespēja iegūt informāciju no samērā liela aptaujājamo kopuma vienā laika vienībā, lielās formalizācijas iespējas un iespēja kvantitatīvi apstrādāt iegūto informāciju izskaidro aptaujas metodei raksturīgo plašo un biežo pielietojumu visdažādākajos pētījumos.

Aptauja ir datu savākšanas metode, kurā informācija tiek iegūta no atsevišķiem indivīdiem, kas pārstāv lielāku grupu. Izmantojot šo pētniecības metodi, pētnieks iegūst priekšstatu par respondentu. Datu analīzē tiek izmantota informācija par: respondenta sociālo statusu, uzskatiem, parādību un faktu uztveri, attieksmi un uzvedību.
Aptauju pētījumos ir iesaistītas trīs atsevišķas, bet savstarpēji saistītas puse: klients vai vadītājs, kura vārdā pētījums tiek uzsākts, pētnieks, kas uzsāk pētījumu un respondents, kuram adresēti jautājumi vai kuram ir informācijas sniegšanas uzdevums. Pētnieka uzdevums ir plānot pētījumu, iegūt informāciju un apkopot datus.

Anketēšanas pamatā ir precīzas anketas izstrādāšana, tas ir darbietilpīgs process, kas izvirza noteiktas prasības: jāzina jautājuma tipi, jāprot tos formulēt un izvietot noteiktā secībā.

Anketa - noteiktā veidā organizēts jautājumu kopums; jautājumu saturu nosaka pētījuma uzdevumi. Anketēšanu var veikt, organizējot tiešu saskari un mijiedarbību ar respondentiem (gan individuāli, gan grupveida), kā arī pastarpināti ar pasta, elektroniskā pasta un preses starpniecību.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1143570
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация