Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:706031
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Domāju, ka ir grūti atrast tādu datorlietotāju, kurš ne reizi nebūtu sastapies vai vismaz dzirdējis par MP3 (MPEG Audio Layer-3) datnēm un nebūtu klausījies mūziku, kas ierakstīta šādā formātā. Šis ir patiesi revolucionārs formāts, kas apgāza mūzikas ierakstu pasauli ar kājām gaisā. Tā visa iemesls ir šī formāta īpaši labā attiecība kvalitāte/izmērs, skaņas ieraksts var tikt saspiests līdz pat 10 - 14 reizēm salīdzinājumā ar Audio CD ierakstu, bet skaņas kvalitātes zudumi ir salīdzinoši mazi.

Skaņu (arī citas svārstības) var sadalīt atsevišķās sastāvdaļās, jeb sadalīt pa frekvencēm. Bet katras šādas sastāvdaļas vērtību kādā noteiktā laika momentā var izrēķināt, jo to apraksta ar sinus funkciju. Signālu sadala pa atsevišķām sinusoīdām, kur katra tiek raksturota ar trīs parametriem: frekvence, amplitūda, fāzes nobīde. Tā kā skaņas signāls parasti ir gana sarežģīts, tad atrast vienu šādu dalījumu pa sastāvdaļām visam ierakstam ir praktiski neiespējami. Risinājums ir tāds, ka skaņas ieraksts tiek sadalīts pa mazākiem gabaliņiem (frame), un tālāk katram no šiem gabaliņiem tiek izrēķināts savs sastāvdaļu dalījums. Tātad viena lielā problēma tiek sadalīta mazākās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация