Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:872389
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.11.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Secinājumi
Latvijā lielākā daļa uzņēmēju izvēlās dibināt uzņēmumu ar Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) tiesisko formu, 2015.gadā ar SIA tika dibināti 2734 ēdināšanas uzņēmumi, izvēle ir par labu tieši šaj formai nodokļu likmju dēļ, ja izvēlās SIA, tad ienākuma nodoklis jāmaksā 15% apmērā, ja Individuālo komersantu (IK), tad 23%.
2015. gadā darba alga viesmīlības uzņēmumos strādājošajiem palielinās, kas ir viena no būtiskākām problēmām ēdināšanas nozarē. 2013.gadā nozarē strādājošajiem darbiekiem bija viens no zemākajiem atalgojumiem nozaru vidū.
Tukumā izmaksas par ēdināšanas pakalpojumiem no 2014-2015. gadam samazinās par 0,5%, kas varētu būt izskaidrojams ar to, ka mazpilsētās, laukos ēdināšanas pakalpojumu pieprasījums ir mazāks, kā Rīgas reģionā, kur karu gadu patērētie līdzekļi tikai palielinās. Tādējādi Tukumā ēdināšanas uzņēmumu skaits samazinās, no 2013. gada līdz 2015.gadam no akīviem ēdināšanas uzņēmumiem, samazinoties no 39 uz 34. Taču Rīgā, katru gadu ēdināšanas uzņēmumu skaits aug un attīstās.

Valstī esošā nodokļu politika ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē un biedē jaunos uzņēmējus, sagādājot grūtības mazo un mikro uzņēmumiem pastāvēt un attīstīties. Uzņēmēji vēlētos, lai tiku samazināts PVN izejvielām, tehikai, visam, izņemot alkoholu , kas ir 21%, jo šobrīd tas ir lielākais Baltijas valstu vidū.
Biznesa plāna finanšu aprēķinu rezultāts rāda, ka uzņēmums katru mēnesi strādās ar peļņu, vidēji 4786 EUR apmērā un gada beigās palielinot kapitālu.
Latvijā ir pieejama ALTUM programma jaunajiem uzņēmējiem, kas motivē un palīdz jaunajiem uzņēmējiem piepildit iecerēto un sniedz izdevīgus aizdevumus. Jauna uzņēmuma dibināšanai tiks izmantos tieši šis aizņēmuma veids, kā arī tiks izmantoti arī konsultantu, semināru pakalpojumi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1368314
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация