Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:425074
 
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Rūpniecības galvenie uzdevumi   
  Rūpniecības attīstības vēsture - Cariskās Krievijas laikā, 1918.-1939. gads, PSRS sastāvā   
  Apstrādes rūpniecības apakšnozares   
  Secinājumi   
Фрагмент работы

Apstrādes rūpniecības apakšnozares
Pārtikas rūpniecība – Graudus, sāli, garšvielas, kafijas pupiņas, dažādus augļus, sulu koncentrātu, bezalkaholiskos un alkoholiskos dzērienus u.c. Lielākais konditorejas izstrādājumu ražošanas uzņēmums ir Laima. Liels sulu un limonādes ražošanas uzņēmums Latvijā ir Rīgas uzņēmums Cido. Alkoholiskos dzērienus ražo tādi uzņēmumi, kā Aldaris un Latvijas Balzams.
Tekstilrūpniecībā – Ražo diegus, dziju un audumus. Uzņēmums Larelini Jelgavā ir lielākais linu diegu, audumu, dievļu un citu izstrādājumu ražotājs Latvijā. Vilnas pledus un segas ražo Klippan Saule Bauskā.
Kokapstrādes rūpniecību veido vairākas savstarpēji saistītas nozares. Kokmateriālus sagatavo dažāda tipa uzņēmumos - mežniecībās, kopuzņēmumos, privātfirmās un arī individuālās zemnieku saimniecības. Lielākais zāģmateriālu ražotājuzņēmums ir Inčukalns Timber. Lielākais finiera ražošanas uzņēmums pašreiz Latvijas Finieris Rīgā.
Ķīmiskajā rūpniecībā ražo zāles, kosmētiku, mazgāšanas līdzekļus. Lielākais zāļu ražotājs Latvijā ir uzņēmums "Grindex" ,kurš atrodas Rīgā. Lielākais kosmētikas ražotājs Latvijā ir AS "Dzintars"Dzintars ir biokosmētikas un parfimērijas ražotājs Rīgā, Latvijā.
Elektriskās iekārtas un mašīnbūve - Mašīnbūves uzņēmumi ražo dažādus aparātus, iekārtas, mašīnas, sākot no sīkākajām detaļām un beidzot ar sarežģītām mašīnām un iekārtām. Nozīmīgākie mašīnbūves uzņēmumi mūsdienās ir Rīgas Kuģu būvētava, Ditton pievadķēžu rūpniecība, uzņēmumi Dambis (ražo sakaru iekārtas un metāla konstrukcijas) un Jauda (ražo elektrotehniskas iekārtas) Rīgā.

Secinājumi
Manuprāt, katra cilvēka dzīvē ļoti svarīgu lomu aizņem – ēdiens. Cilvēkam vajag uzņemt olbaltumvielas, taukus, ogļhidrātus, tāpēc vajadzētu attīstīt pārtikas rūpniecību. Bez ēdiena cilvēks nevar dzīvot.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация