Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:313799
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Lokšņu materiālu piegriešana    3
2.1.1.  Rokas instrumenti    3
2.1.2.  Giljotīnas tipa šķēres    4
2.2.  Lokšņu materiālu savilkšana    4
3.  Finierēšana    4
3.1.  Līmes uznešana    6
3.2.  Mehāniskās preses    6
3.3.  Hidrauliskās preses    6
3.4.  Vakuuma preses    7
4.  Maliņu aplīmēšana    7
4.1.  Maliņu aplīmēšanas iekārtas    8
4.1.1.  Mašīna maliņām ar līmi    8
4.2.  Pārkaru noņemšana    9
4.2.1.  Rokas elektriskie instrumenti    9
4.2.2.  Frēzēšanas darbagalds    9
5.  Masīvkoka liekšana    9
6.  Līmēšana ar vienlaicīgu liekšanu    11
7.  Līmes    12
8.  Izmantotās informācijas avoti    13
Фрагмент работы

Finierēšana
Finierēšanas mērķis ir virsmas aizsargāšana no nevēlamas ārējās iedarbības, virsmas vizuālās kvalitātes un mehāniskās izturības uzlabošana. Finierējot koku, tā virsmu pārklāj ar cietāka vai glītāka koka plānu segu, tā saucamo finieri, kura biezums atkarīgs no pārklājamā priekšmeta uzdevumiem. Tā, piemēram, ēku ārējo durvju finierēšanai lieto līdz pat 10 mm biezus finierus, jo šādu durvju virsmas pakļautas mitruma un temperatūras izmaiņām. Turpretim, mēbeļu virsmas pārklāj ar ļoti plānām finieru loksnēm, kuras pietiekošas ārējo, samērā nelielo spiedienu atvairīšanai, kā arī gludu, spīdīgu un krāsainu virsmu iegūšanai. Biezie finieri parasti izgatavoti zāģēšanas ceļā, bet mēbeļu finierēšanai lietojamie plānie, dārgo cēlkoku finieri iegūti uz drāžamām mašīnām, turpretī lobītos finierus parasti nelieto koka virsmu finierēšanai. Ir pieejami arī mākslīgie finieri, kas ir iegūti arī pēc drāšanas metodes. Turklāt, ja normāli iegūtajiem finieriem visas loksnes ir individuālas un ar dažādām tekstūrām, tad mākslīgo finieri var sataisīt identisku.
Pie finierēšanas ir ļoti svarīgi ievērot tā saukto papelēšanu - ja ir vēlme uzlīmēt vertikāli finieri uz pamatnes, kur šķiedras arī ir vertikāli, tad tas no sākuma ir jāliek horizontāli un tad atkal vertikāli. Jo galvenais finierēšanā ir tas, ka šķiedru virzieni nedrīkst sakrist, jo ar laiku pamatmateriāls var sākt staigāt un izliekties, radot dažādas deformācijas. Finierēšana jādara arī simetriski, tas ir no abām pusēm.
Vairogu finierēšanu veic vienstāvu vai vairākstāvu hidrauliskās apsildāmās vai neapsildāmās presēs, taču amatnieki to var veikt parastās mehāniskās presēs. Nelielās ražotnēs šo plakano sagatavju aplīmēšanu veic vienkāršās vakuuma iekārtās, kuras pamatā paredzētas liektu vai sarežģītu profilu sagatavju aplīmēšanai. Rūpnieciskos apstākļos profilētu sagatavju aplīmēšanu veic uz rūpnieciskām vakuuma vai membrānu presēm.
Pamatmateriālam uz katru pusi ir jābūt 20 mm vairāk nekā būs gala rezultātā un finierim jābūt vēl 10 mm pārkarei pāri pamatmateriālam uz katru pusi, jo finierēšanas procesā var rasties brāķi, piemēram, presējot sagriežas, pavelkas uz vienu pusi vai kā savādāk un tādā veidā sabojā materiālu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация