Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:139503
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Senās Indijas sākums   
  Senās Indijas sabiedrība   
  Senās Indijas kultūra   
Фрагмент работы

Senās Indijas reliģija(Brahmanisms)
Tieši Brahmaņisms ir devis pamatu Senās Indijas kastu parādīšanai un skaidrošanai. Leģenda par kādu kosmosa cilvēku Pūšu, kurš pats upurēja sevi, lai apdzīvotu zemi, nostiprināja aiz katra cilvēka un uz visiem laikiem noteiktu vietu sociālajā pasaulē. Kasti nav vienādi paši par sevi, jo senindiešu sabiedrības dažādi lūzumi ir notikuši no dažādām Puušu ķermeņa daļām. Brahmāni ir no Dieva mutes un ausīm, tāpēc viņiem ir dots gods dzirdēt un runāt ar Dievu un nodot cilvēkiem viņu gribu. Pat bērns no brahmaņiem var paļauties uz lielāku cieņu nekā jebkurš cits kasts.
Kšatrijas (karotāji un valdnieki) ir cēlušies no Dieva pleciem un rokām, tāpēc viņi var vadīt cilvēkus, būt tiesnešiem un karavadoņiem.
amatnieki un zemnieki ir cēlušies no Dieva gurniem un kājām, tāpēc viņiem pastāvīgi jāstrādā sejas sviedros, lai nodrošinātu pārtikas produktus ne tikai sev, bet arī augstākām kastēm.
Šaudi ir kalpi, vergi, pilnīgi atkarīgi cilvēki.
neskartie – tie bija no dubļiem zem Dieva kājām, tāpēc ikviens cilvēks, pieskardamies tiem, notraipījās. Lai to nenotiktu, tikai bērni, kas dzimuši šajā kastē, uz pieres izgrieza mazu zvaigznīti un nokrāsoja to ar nemazgājamu krāsu krāsu zilā krāsā.

Secinājumi
Senindiešu kultūra ietekmēja citu valstu kultūru. Jau kopš senajām senajām tradīcijām viņas tradīcijas tika apvienotas ar Austrumu tradīcijām. Mūsdienu Indijā ar cieņu izturas pret kultūras mantojumu. Šai valstij raksturīga senu tradīciju dzīvība, daudzi senindiešu civilizācijas sasniegumi iekļuvuši indiešu kopīgajā fondā. Tie ir kļuvuši par neatņemamu sastāvdaļu un pasaules civilizāciju, bet pati Indija ir viena no iemīļotākajām un noslēpumainākajām valstīm pasaulē, “gudro valsts”.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация