Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:902727
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.03.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Senebreji   
  Judaisms   
  Desmit Judaisma baušļi   
  Kristietība   
  Islāms   
  Senebreju mīti   
  Izmantotā literatūra   
Фрагмент работы


Kā vēsta kristiešu leģenda, kad Ievai bija bērni, (nezināmie, kas starp citu minēts pie Ādama: Un viņš dzemdināja dēlus un meitas...),tad šie mazie nerātņi nosmulējās un paslēpās no mātes biezoknī. Tad, kad Ieva tos sauca, kad sastapās ar Dievu, tie nav radījušies. Tā nu nokaunējusies Ieva sabāra tos un teica, lai tie tad vairs acīs nerādoties (vai citā variantā sašutušais Dievs - par bērnu nepaklausību) nu un tā nu tie uz mūžiem aizgāja, pazuda un izveidoja atsevišķu rūķu saimi, atšķirtu no cilvēkiem.
Ahasvers (Mūžīgais žīds). Leģendāra , mītiska persona, pēc ticējumiem mužīgai klejošanai nolemts cilvēks, dzīvojis Jēzus Kristus laikā un kurš nu klejodams gaida Kristus Otro atnākšanu. Savas reiz pieļautās kļūdas dēļ pats cieš. Tā ir ebreju tauta, kura reiz atteikusies no Kristus un nu kura nemierā klejo pa visu plašo pasauli. Tie saukti arī par ‘’mūžīgajiem klejotājiem’’.

Pie tiem pieder arī Bībeles Kains, jo tur ne vārda nav teikts par viņa nāvi, un nezināmā vārdā Kristus krusta naglu kalējs, kuram mūžam jākaļ krusta naglas. Un tā nu viņš klīst pa pasauli nāvi neredzot un nezinot miera, un allaž viņam ausīs skan viņa paša teiktie vārdi: Ej projām ko tu vēl gaidi?'‘. Tā nu leģenda vēstī, kas nav sastopama Bībelē, ka tad kad Jēzus nesa savu krustu uz Golgātu viņs uz brīdi apstajies pie kāda zemnieka mājas lai nedaudz atpūstos. Šis zemnieks bija jau vārdā nosauktais Ahasfers. Ir ticējums, ka reizi 50 gados Ahasfers dodās uz Tā Kunga kapu, lai lūgtu Viņam piedošanu, taču allaž izceļās liela vētra un tā nu viņs neitiek un klīst vēl arvienu un tā jau 2000 un vēl arvien gadu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация