Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:920830
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Otrais pasaules karš bija galvenais faktors, kur ietekmēja 20.gs otrās puses kultūru un sociālos apstākļus
Otrais pasaules karš ir lielākais bruņotais konflikts cilvēces vēsturē un iesaistīja vairumu pasaules valstu. Tas notika no 1939. gada līdz 1945. gadam starp Ass valstīm un Sabiedrotajiem un prasīja 57 miljonus civiliedzīvotāju un militārpersonu dzīvību.
Kopējais ieskats
Eiropieši sāka apzināties, cik radikāli sākusi mainīties viņu dzīve. Līdz 70. gadiem tas bija nemitīgs kapitālisma attīstības laiks- neparasts periods tā vēsturē. Pēckara periodu Francijā nosauca par ‘’slavenajiem trīsdesmit’’, angloamerikāņu pusē to dēvēja par ‘’zelta laikmetu’’.
Galvenais uzdevums politikā Eiropas valstīs pēckara periodā bija atbrīvošanās no spriedzes, ko bija radījusi kara palieku pārvarēšana, bailes no komunisma izplatīšanās un sociālistiskās revolūcijas. Ap 1950.g. Lielākā Eiropas daļa bija sasniegusi pirmskara stāvokli. 60. gadu vidū Eiropā bez darba bija tikai 1,5% strādājošo(50. gados -8%).
‘’Zelta laikmets’’ balstījās uz kapitālistisko valstu progresu. Tās ražoja trīs ceturtdaļas no ekonomiskā kopprodukta, un tām piederēja 80% industriālās produkcijas eksporta. Šis pieaugums notika visā pasaulē, tas valstīs radīja pārprodukciju, piemēram, nezināja, ko darīt ar liekajiem pārtikas produktiem. Rietumos notika plaša apjoma industriāla revolūcija – pasaules ekonomiskā pieauguma līmenis palielinājās eksplozīvi. 60. gados kļuva skaidrs, ka nekad iepriekš vēsturē tik stabila perioda nav bijis. Rūpnieciskā produkcija no 50. gadu sākuma līdz 70. gadu sākumam pieauga četras reizes, vēl pārsteidzošāks bija tas, ka pasaules tirdzniecība salīdzinājumā ar industriālo produkciju pieauga desmit reižu. Darba ražīguma palielināšanās dēļ pieauga arī lauksaimnieciskā produkcija, piemēram, graudu ieguve Rietumeiropā 1950-1982.g. divkāršojās, zvejniecības produkcija pieauga trīs reizes.
Aukstais karš
Kopš atombumbas nomešanas līdz Padomju Savienības sabrukumam veido aukstā kara posmu. Visu periodu no 1945.g. līdz 1991.g. Auksto karu noteica konflikti starp divām lielvalstīm-ASV un PSRS.
Pretēji aukstā kara retorikai valdības vadījās pēc domas, ka ir iespējama abu sistēmu mierīga pastāvēšana, taču tā nebija reāli pastāvošā situācija.
Aukstā kara laikā notika vairāki konflikti kuros abas puses neoficiāli sacentās viena ar otru. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1114963
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация