Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:909378
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tradicionālie ēdieni
Fondue - Fondue Šveicē var šķist klišejiska, taču gadsimtiem ilgi kalnos dzīvojošie šveicieši paļāvās uz fondī veidu, kā maizi un sieru lietot vēsākajos mēnešos. Zemnieciskā lauku maize kausētos sieros, piepildīta ar vīna un ķiploku stiprinājumiem, burbuļojot virs atklātas liesmas.
Tartiflette - Tartiflette radās netālu no Francijas un Šveices robežas. Tartiflette ir firmas zīmes ēdiens lielākajā daļā slēpošanas kūrortu. Šis zemnieciskais šķīvis ir, sagrieztu kartupeļu, bekona, karmelizētu sīpolu, riekstu un krēmveida Reblocohon siera kombinācija.
Ievērojami cilvēki
No Šveices nākuši ievērojami cilvēki, tostarp, baznīcas reformators K. Kalvins, zinātnieks A. Einšteins, psihiatrs K.G. Jungs, filozofs Ž. Ruso, alķīmiķis Paracels, tenisists R. Federers, rakstnieks H. Hesse, Sarkanā Krusta dibinātājs H. Dunants, uzņēmuma Nestlé dibinātājs H. Nestlé u.c.

Lielākās pilsētas
Cīrihe – lielākā Šveices pilsēta, kas atrodas ezera ar tādu pašu nosaukumu ziemeļu krastā. Pilsēta tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem finanšu centriem pasaulē, kā arī par tirdzniecības, industriālo un kultūras valsts iestāžu koncentrēšanās vietu. Šī ir viena no dārgākajām pasaules pilsētām dzīvošanai.

Ženēva - Brīnišķīgajā pilsētā Ženēvā, kas atrodas ezera krastā, ir daudz banku un kompāniju. Tā arī ir mītne daudzām starptautiskām organizācijām, kuras piesaista Šveices politiskā stabilitāte un neitralitātes statuss, piemēram, Starptautiskajam Sarkanajam Krustam, Pasaules Veselības Organizācijai un Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas centram.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация