Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:897500
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas transporta vispārējs raksturojums un statistika
Latvijas transporta attīstības politikas mērķis ir drošas un konkurētspējīgas transporta sistēmas izveidošana un tās integrēšana Eiropas transporta sistēmā. Tāpat nepieciešams veicināt reģionālo attīstību un radīt labvēlīgu vidi Latvijas biznesa konkurētspējai Eiropas un visas pasaules tirgū.

Attīstīta transporta sistēma ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem jebkuras valsts saimniecības uzplaukumam. Mūsu transporta politikas mērķis ir šādas efektīvas, drošas, sabalansētas un konkurētspējīgas transporta sistēmas izveidošana, lai ikvienam iedzīvotājam, kā arī tautsaimniecībā kopumā nodrošinātu kvalitatīvus pārvadājumus. Tas veicinās arī reģionālo attīstību, kā arī radīs labvēlīgāku vidi Latvijas biznesa konkurētspējai Eiropas un visas pasaules tirgū. Transporta infrastruktūras pamatu veido valsts galvenie autoceļi, ostas, uz ostām vedošās dzelzceļa līnijas un lidostas; šie objekti iekļauti TINA procesā identificētajā Trans-Eiropas transporta tīklā, kam izmantojams ES finansiālais atbalsts un tie ir prioritāri investīcijām.

Satiksmes ministrijas pārziņā ir autosatiksmes, dzelzceļa transporta, jūrniecības un aviācijas nozares, pasažieru pārvadājumu un tranzīta jautājumi, kā arī sakari un informātika.

Viens no ministrijas galvenajiem uzdevumiem ir izstrādāt un īstenot valsts politiku transporta, sakaru un informātikas jomās. Atbilstoši ministrijā sagatavotajām nozaru attīstības koncepcijām un nacionālajām programmām tiek nodrošināta šo nozaru darbības efektivitāte, kas ir svarīgs priekšnoteikums jebkuras tautsaimniecības nozares attīstībai.





Transporta sistēmas attīstības neatņemama sastāvdaļa ir ceļu stāvokļa uzlabošana valstī un dzelzceļa infrastruktūras uzturēšana. Lai to realizētu, ministrijas uzdevums ir izstrādāt finansēšanas mehānismu, apgūstot arī ārvalstu fondu palīdzību, kas pašlaik Latvijai pieejama kā ES kandidātvalstij. Jau tiek realizēti projekti, ko finansē pirmspievienošanās strukturālais fonds ISPA. Ministrija ir veikusi pasākumus arī Kohēzijas fondu apgūšanai.

Autosatiksme un ceļi
Gan autotransporta, gan ceļu nozares, gan arī satiksmes drošības nozares attīstība Latvijā notiek saskaņā ar LR Ministru kabineta apstiprinātās “Transporta attīstības nacionālās programmas (1996–2010)” un Valdības deklarācijas mērķiem, uzdevumiem un risinājumiem.

Autotransporta nozare

Autotransporta nodaļas darba mērķis ir pilnveidot tiesisko bāzi, kas veicinātu pasažieru un kravu pārvadājumu attīstību, pārvadājumu kvalitātes uzlabošanu, vienlīdzīgu konkurenci, Latvijas pārvadātāju konkurētspējas palielināšanos starptautisko pārvadājumu tirgū.

Valstī pamatā ir izveidota tirgus ekonomikai un starptautiskajām tiesību normām atbilstoša tiesiskā bāze, kas deva iespēju 2001. gadā noslēgt Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunas sadaļā “Transporta politika” un norāda uz Latvijas pārvadātāju sekmīgu iesaistīšanos starptautiskajā autopārvadātāju tirgū, kā arī nodrošināt pārvadājumu kvalitāti iekšzemē.

Latvija ir pievienojusies galvenajām starptautiskajām konvencijām, kas atvieglo Latvijas pārvadātāju iesaistīšanos starptautiskajā tirgū un uzlabo pārvadājumu kvalitāti.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация