Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:894683
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lasīšana, atraujot skatienu no teksta
Šo vingrinājumu ieteicams izmantot tad, ja skolēni lasa jau samērā veikli. Lai skolēni uz mirkli atrautu skatienu no teksta, skolotājs dod signālu. Pēc atkārtota signāla skolēni pievēršas lasīšanai.
Prognozēšanas vingrinājumi
Teikuma daļas prognozēšana – prognozējamās teksta daļas vingrināšanās laikā tiek aizsegtas vai vispār netiek dotas. Skolēna uzdevums ir turpināt teikuma pirmo daļu. Nav obligāti jāprognozē kā oriģinālā. Ir pietiekami, ja skolēns pabeidz teikumu saviem vārdiem. Teikuma daļu prognozēšanai vislabāk izmantot frazeoloģismus, parunas, sakāmvārdus un mīklas.
Atsevišķu vārdu prognozēšana sakarīgā tekstā – tekstā ir izlaisti vārdi. Skolēniem lasot ir jāaizstāj izlaistie vārdi ar saviem. Arī šajā gadījumā skolēni var ievietot tekstā savu vārdu, kas pēc satura iederas tekstā.
Lielākas teksta daļas prognozēšana – tekstu lasa bez ievada, nobeiguma vai galvenās daļas. Skolēniem jāpapildina teksts un tad jāiepazīstas ar oriģināltekstu.
Prognozēšana, pašam skolēnam aizsedzot teksta daļu – skolēns ar grāmatzīmi aizsedz dažus burtus (2 - 5) no lapas kreisās puses un lasa. Vajadzības gadījumā, ja nespēj izlasīt aizsegtos burtus, tos atsedz. Pēc atkārtotas vingrināšanās līdzīgi aizklāj burtus no lapas labās malas, un tad no abām pusēm vienlaikus.
Teksta satura prognozēšana pēc virsraksta – tiek demonstrēts teksta nosaukums un tiek uzdoti jautājumi: «Par ko tekstā ir runāts?», «Ko es tekstā uzzināšu?» Pirmajās reizēs skolotājs pats izlasa virsrakstu un prognozē, tas ir, skaļi apsver, par ko tekstā varētu būt stāstīts, kā arī izvirza pāris pieņēmumu.
Lasīšana ar traucējumiem
Lasīšanas laikā fonā tiek ieslēgta mūzika.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация