Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:697011
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

A vitamīns
A vitamīns ietekmē jaunu organismu attīstību, epitēlija stāvokli, augšanu un skeleta veidošanos, kā arī redzi naktī. Ja organismā ir pietiekami daudz A vitamīna, redze dažādam apgaismojumam piemērojas apmēram astoņu minūšu laikā, bet, ja A vitamīna ir par maz, tad tikai trīsdesmit vai četrdesmit minūtēs. A vitamīns piedalās bioloģisko membrānu stāvokļa un funkcijas normalizēšanā.

B vitamīni
B1 vitamīns pozitīvi ietekmē nervu sistēmu un garīgās spējas. Vitamīna trūkums organismā var novest pie hipovitaminozes, kas izpaužās kā depresija, nogurdināmība, slikta atmiņa, apetītes trūkums, roku un kāju tirpšana.
- B2 organismā sekmē tauku un ogļhidrātu pārstrādāšanu enerģijā. Vitamīna trūkums izpaužās kā augšanas traucējumi.Tas var izraisīt arī acu, ādas un gļotādas bojājumus, sāpes kājās, rokās, lūpu kaktiņu iekaisumu, matu izkrišanu.
- B6 vitamīns labi tiek galā ar toksikozi grūtniecības laikā, cīnās ar sliktas dūšas simptomu. Tik pat labi to var lietot pie jūras slimības.

C vitamīns
Vitamīnam C piemīt divas īpašības. Pirmkārt, tai nonākot organismā, tā paaugstina vismazāko asinsvadu - kapilāru caurlaidību, kā rezultātā asinis var nokļūt līdz tālākajām šūniņām, kuras parasti ”guļ” un liek tām strādāt. Otrkārt, C vitamīns stimulē virsnieres, kas izdala ‘stresa” hormonu, kas vienlaikus paaugstina darbaspējas: jo lielāka deva, jo izteiktāks ir efekts. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация