Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:860341
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

NATO Padome
NATO pārvalda tās 28 dalībvalstis. Ziemeļatlantijas līgums un citas vienošanās nosaka kā lēmumi ir jāpieņem NATO ietvaros.
Pastāvīgie dalībvalstu delegāciju locekļi Briselē veido NATO Padomi (NAC) - iestādi, kas pulcējas vismaz reizi nedēļā, tai ir efektīvas pārvaldības tiesības un lēmuma pieņemšanas pilnvaras NATO.
Laiku pa laikam Padome tiekas augstākā līmeņa sanāksmēs, iesaistot ārlietu, aizsardzības ministrus un valstu vai valdību vadītājus, un šajās sanāksmēs tiek pieņemti galvenie ar NATO politiku saistītie lēmumi.
Ziemeļatlantijas padomes sanāksmes vada NATO ģenerālsekretārs un lēmumi par rīcību tiek veikti pamatojoties uz vienprātības un savstarpējas vienošanās pamata. Nav balsošanu vai lēmumu ar balsu vairākumu.
Katra tauta, kas pārstāvēta Padomē vai jebkurā no tās pakļautībā esošajām komitejām, saglabā pilnīgu suverenitāti un atbildību par saviem lēmumiem.

Latvija un NATO
1994. gada februārī Latvija pievienojās programmai “Partnerattiecības mieram”.
2002. gada novembrī NATO samitā Prāgā Latvija saņēma oficiālu uzaicinājumu pievienoties NATO aliansei.
2004. gada 16. februārī Latvija pirmo reizi piedalījās NATO Parlamentārās Asamblejas kopīgā dalībvalstu un ielūgto valstu sanāksmē Briselē.
2004.gada 29.martā svinīgā ceremonijā Vašingtonā Latvijas Republikas Ministru prezidents iesniedza ASV valsts sekretāram Ziemeļatlantijas līguma pievienošanās instrumentu, un Latvija kļuva par pilntiesīgu NATO dalībvalsti.
Kopš 1996. gada Latvijas karavīri piedalās starptautiskajās miera uzturēšanas un nodrošināšanas operācijās. Nacionālo bruņoto spēku karavīri ir piedalījušies operācijās Afganistānā, Bosnijā un Hercegovinā, Gruzijā, Irākā un Kosovā.
2006. gada novembrī Latvija organizēja NATO samitu Rīgā.
Pašlaik Latvijas dalība NATO operācijā Afganistānā ir galvenā prioritāte, Afganistānā savus dienesta pienākumus pilda vairāk nekā 150 Latvijas karavīru.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация