Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • 11-12 gadīgu bērnu un viņu vecāku priekšstatu par optimistisku vai pesimistisku pasaules uztveri sakarība

     Оцененный!

    Реферат49 Психология

7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:372997
 
Оценка:
Опубликованно: 06.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Veids, kā cilvēks izskaidro notikumus var ietekmēt to, kā viņš jūtās. Ja cilvēkam ir optimistisks notikumu izskaidrošanas veids, tad viņš var gūt panākumus dažādās dzīves jomās, baudīt dzīvi, pozitīvi skatīties nākotnē un kopumā justies labi. Pesimistisks notikumu izskaidrošanas veids var veidot cilvēkā savas nepilnības sajūtu, traucēt realizēt savu potenciālu, sekmēt negatīvo nākotnes uztveri un kopumā justies slikti.
Izskaidrojošā stila pamatā ir domāšanas veids, ko cilvēks piekopj, sastopoties ar negatīviem un pozitīviem notikumiem savā dzīvē. Krīzes ir mūsu dzīves neatņemama sastāvdaļa. Veiksmīgi pārdzīvota, tā dod iespēju turpmāk virzīties uz augstāku mērķu sasniegšanu. Optimistiskais izskaidrojošais stils veicina veiksmīgu krīžu pārvarēšanu. Cilvēki, kam ir pesimistisks izskaidrojošais stils var netikt galā ar krīzes situācijām, ieslīgt depresijā.
Mūsdienu psiholoģijā kognitīvās pieejas ietvaros pastāv uzskats, ka pesimistiskais izskaidrošanas stils izriet no kļūdainiem secinājumiem, ko mēs izdarām par traģēdijām un nepatikšanām, bez kurām nenotiek mūsu dzīve. Negatīvie priekšstati par nākotni, par sevi un pasauli pastāv tāpēc, ka cilvēks to iemeslus uzskata par pastāvīgiem, plaši izplatītiem, personīgiem, bet pozitīvo notikumu iemeslus uzskata par nejaušu veiksmi. Pesimisma pamatā ir parādība, ko amerikāņu psihologs M. Zeligmans apzīmē ar jēdzienu "iemācītā bezpalīdzība" stāvoklis, kura laikā, ko arī cilvēks nedarītu, viņš pieņem, ka nespēj ietekmēt notiekošo.
Izskaidrojošais stils veidojas bērnībā. Tad attīstījies optimistiskais vai pesimistiskais izskaidrojošais stils ir fundamentāls. Jauni šķēršļi un panākumi tiek filtrēti caur izskaidrojošo stilu, un tas kļūst par nostiprinātu domāšanas ieradumu.
Domāšanas veids var ietekmēt emocijas. Emocijas ir viens no veidiem, kā mēs izzinām apkārtējo pasauli, veidojam saskarsmi ar citiem cilvēkiem. Tās palīdz, vai arī gluži pretēji traucē mūsu adaptēšanai mainīgiem apstākļiem. Ar emociju palīdzību cilvēks veido savu attieksmi pret notiekošo viņa un citu dzīvē. Dzīves gaitā cilvēks mācās izpaust savas emocijas, pieņemt citu emocionālās reakcijas. Šo spēju mēs iegūstam bērnībā, mācoties no savas tuvākās vides - ģimenes, vecākiem, rotaļu biedriem. Ja cilvēkam ir grūtības izprast savas emocijas, tas var izraisīt emocionālo traucējumu veidošanos, personības izmaiņas, slimības. Viena no pasaulē visizplatītākajām slimībām ir depresija. Tā var skart dažādu sociālo slāņu, kultūru, izglītības līmeņa cilvēkus.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,98 €
Комплект работ Nr. 1169567
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация