Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:625394
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

17. gs. Eiropas valstīs vērojama sabiedrības attīstības procesu daudzveidība. Veidojas lielas nacionālas valstis. Rodas privātkapitāls. Noris antifeodālās kustības, sākas buržuāzisko revolūciju ēra. Katrā valstī šiem procesiem ir savdabīgs raksturs. Dažās valstīs plaukst ekonomika ( Anglijā, Holandē, Francijā), citas piedzīvo ekonomisko krīzi (Itālija, Spānija, Vācija). Ir centralizētas un sadrumstalotas valstis.
Šo laikmetu raksturo līdz šim neredzēts zinātnes un filozofijas uzplaukums, un to sauc par baroka laikmetu.. 17. gs. tika satricināts viduslaiku pasaules uzskats. Kolumba, Magelāna, Galileja, Ņūtona atklājumi palīdzēja pārveidoties cilvēka domāšanai, paplašināt gara apvārsni un attīstīt prātu. Attīstoties kapitālistiskai lielražošanai, vajadzēja izglītotākus cilvēkus. Veidojās laicīgās inteliģences slānis – skolotāji, ārsti, advokāti, zinātnieki, mākslinieki, rakstnieki.
Arī mākslā parādās visu šo dzīves procesu daudzveidība. Nekad līdz tam Rietumeiropas mākslā nebija vērojama tāda virzienu dažādība, tik ātra to nomaiņa – te strauja virzīšanās uz progresu, te atkāpšanās no tā. Tomēr kopumā laikmeta mākslas seju noteica divas stilistiskās sistēmas – baroks un klasicisms. Sarežģītajā, pretrunīgajā dabas un cilvēka psihes pasaulē varēja uztvert haotisko, iracionālo, dinamisko momentu, tās šķietamās un jutekliskās īpašības, un tā veidojas ceļš uz baroku.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация