Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:933488
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.07.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 25 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Literatūras analīze    4
1.  Deportācijas    12
1.1.  Deportāciju pamatojums    14
1.2.  Deportētās personas    16
2.  Apstākļi deportāciju laikā    18
2.1.  Dzīve izsūtījumā    20
3.  Skaitliskie dati par deportācijām    25
  Nobeigums    27
  Literatūras saraksts    28
Фрагмент работы

Nobeigums
1941. gada jūnija deportācijas ir nozīmīgs un traģisks pavērsiens Latvijas vēsturē. Tā bija pirmā masveida deportācija, kurā neatgriezeniski tika šķirtas daudzas ģimenes. Liels skaits nevainīgu cilvēku, tajā skaitā arī bērni, gāja bojā tāpēc vien, ka kāds no ģimenes, visbiežāk tēvs, bija kaut ko “noziedzies” pret Padomju Savienību. Izturīgākajiem nācās izdzīvot daudzus gadus necilvēciskos un nesanitāros apstākļos lielā aukstumā un trūkumā. Šie apstākļi cilvēku ietekmēja ne vien fiziski, bet arī garīgi – tas atstāja sekas uz visu dzīvi.
Deportācijām lielākoties nebija nekāda tiesiska pamata – cilvēki vienkārši tika izsūtīti, jo bija kā traucēklis Padomju Savienības noliktajiem mērķiem un idejām. Latviešu sabiedrības inteliģence un pārējie, kas bija spējuši sevi pierādīt Latvijas Republikā kā spējīgus un patriotiskus cilvēkus, tika izsūtīti kopā ar savām ģimenēm, it kā viņi būtu kriminālnoziedznieki vai slepkavas.
Lai gan 1941. gada 14. jūnija deportācijas nav lielākā vai masveidīgākā deportācija 20. gadsimtā, tā bija pirmā tāda veida darbība Latvijā, kura cilvēkos atstājusi neizdzēšamas pēdas arī mūsdienās. Cilvēku, kuri savām acīm piedzīvoja šo notikumu, paliek aizvien mazāk un mazāk. Tāpēc jo svarīgākas ir viņu atstātās rakstiskās liecības, lietas un dokumenti. Uzskatu, ka ir svarīgi šos notikumus neaizmirst, jo tie parāda un pierāda, kā latviešu tauta ir spējusi saglabāt savu nacionalitāti un pašapziņu arī citādos apstākļos par spīti nežēlīgajai rīcībai un attieksmei. Ir jārunā par šiem notikumiem, jo arī mūsdienās ir cilvēki, kas savu egoistisku iegribu dēļ vēlas pakļaut citas tautas, nerēķinoties ne ar ko.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация