Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:521845
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Mūsdienu revolūcijas saknes    4
  Kas mainīsies?    5
  Tuvāk pie zemes jeb – ko darīt?    7
  Secinājumu vietā    10
Фрагмент работы

Mūsdienu revolūcijas saknes
Katrs, kas ir mācījies marksismu, zina, ka katrai revolūcijai ir savi priekšnosacījumi. Arī ar informācijas tehnoloģiju revolūciju nav citādāk. Pamēģināsim izprast, kas ir šīs revolūcijas pamatā. Tās galvenais dzinējspēks ir sabiedrības attīstības tendences un biznesa pieprasījums, bet informācijas tehnoloģijas (IT) nopelns ir, ka tā padarīja to iespējamu.
Sabiedrībai attīstoties, pasaule ir kļuvusi maziņa. Izmantojot telekomunikācijas, mēs varam sazināties ar jebkuru vietu uz zemeslodes un, ja tas ir nepieciešams, arī ar Marsu. Lai apceļotu pasauli nevajag 80 dienas un somu ar naudu, pietiek ar kredītkarti un rezervētām aviobiļetēm. Pasaulei satuvinoties, radās cita problēma – pazuda iepriekšējā stabilitāte. Tas, kas agrāk šķita nemainīgs, tagad mainās. Tā tas notiek ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē, un pirmās to saprata lielās firmas. Tas nozīmē, ka informācijas sistēmām tagad ir jābūt elastīgām un spējīgām operatīvi sekot līdzi notiekošajām izmaiņām. Nevienam vairs nav laika gadiem ilgi strādāt pie kādas sistēmas, tā nepieciešama tūlīt un jau rīt tā būs jāmodificē.
Par svarīgu aktīvu jebkurā uzņēmumā ir kļuvusi informācija un informācijas sistēmas. Par informācijas tehnoloģijām katru dienu runā CNN un raksta biznesa avīzēs. Informātikai iztērētie budžeta līdzekļi strauji pieaug. Tas liecina, ka lieta ir nopietna.
Arī personālajiem datoriem ir savi trūkumi: tie ir dārgi, sarežģīti lietošanā un tiem nepieciešama nemitīga uzlabošana un modernizācija. Tiesa, to jauda ir sasniegusi fantastisku lielumu, kas ļauj atpazīt attēlus un cilvēka runu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация