Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:818652
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  64-bitu procesori    4
  Athlon64 FX    6
  Veiktspēju testi    7
  Kas slēpjas kastē    9
  Tālākā nākotnē    10
  Mikroprocesoru forumā "amd" šo to atklāja par procesora "opteron" pēcteci    11
  Secinājumi    12
  Literatūras saraksts    13
Фрагмент работы

Beidzot pasaulē vissliktāk glabātais noslēpums ir nonācis atklātībā. Kā IDF laikā Sanfrancisko paziņoja Intel pārstāvji, jau šī gada otrajā ceturksnī tirgū nonāks pirmie Intel procesori, kuri atbalstīs x86-64 paplašinājumu.
Pirmie Intel 32/64 bitu procesori būs Intel Xeon procesori, kuri tiks veidoti izmantojot 90 nm tehnoloģijas, un ir pazīstami ar koda vārdu Nocona.
Nocona tiks paredzēti divu procesoru serveriem un darba stacijām. Tai drīzumā sekos viena procesora sistēmām paredzēta 32/64 bitu Prescott versija. Tehniski Nocona un Prescott būs viens un tas pats procesors, kuri atšķirsies ar veiktspējas ātrumu un kešatmiņas lielumu.
2005. gadā ir sagaidāms četru procesoru sistēmām paredzētais 32/64 bitu Intel Xeon procesors Potomac.
Jaunās 32/64 bitu tehnoloģijas tiek apzīmētas kā Clackmas Technology.
Lai gan šis paziņojums ir licis galu virknei spekulāciju par Intel 32/64 bitu tehnoloģija plāniem, tomēr vienlaikus ir radījis arī vairākus jaunus jautājumus.
Protams, tagad beidzot ir skaidrs, kamdēļ Prescott parādījās tirgū apgādāts ar daudziem miljoniem „lieku” tranzistoru. Jau esošie 32 bitu Prescott procesori sevī nes 64 bitu tehnoloģijas, tiesa gan, vēl atspējotas.
No Intel un Microsoft pārstāvju uzstāšanās izrietēja, ka jaunie 32/64 bitu procesori būs savietojami ar AMD x86-64 tehnoloģijām, kuras AMD šobrīd ir pārsaukusi par AMD64 tehnoloģijām, katrā ziņā vismaz programmatūras un operētājsistēmu ietvaros. Tiesa, lai gan AMD apsveica Intel „ar ienākšanu AMD64 pasaulē”, Intel, domājams, izvēlēsies savām tehnoloģijām citu nosaukumu. Kā ir atzīmējuši juristi, Intel nedraud arī nekādi apvainojumi saistībā ar intelektuālo īpašumu, jo 1995. gadā abas kompānijas – Intel un AMD – noslēdz plašus savstarpējos līgumus, kas ļauj lietot salīdzināmas tehnoloģijas un standartus.
Nozares analītiķi ir arī uzsvēruši, ka paziņojums par 32/64 bitu procesoriem nāk mazliet agrāk nekā to vēl gaidīja 2003. gadā, kad uzskatīja, ka Intel pievērsies x86-64 paplašinājumam tikai līdz Tejas procesoriem. Acīmredzot mārketinga stratēģija lika mainīt šo lēmumu.
Tomēr galvenā neskaidrība ir saistīta ar Intel Itanium procesoriem, jo līdz ar x86-64 tehnoloģiju attīstību, Intel Itanium biznesa niša paliek mazāk konkrēta, šo neskaidrību vēl pastiprināja izskanējušie minēji par Itanium pietuvošanos vidējai biznesa klasei ap 2007. gadu. Tiesa, pašiem Intel pārstāvjiem saistībā ar Itanium likteni šaubas nerodas. Joprojām, un pamatoti, uzskatot Itanium par nākošās paaudzes procesoru, Intel to pozicionē daudz procesoru augstas veiktspējas serveru sistēmām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация