Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:133797
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.05.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ir individuālie un summārie absolūtie lielumi.
Individuālie absolūtie lielumi izsaka statistiskā kopuma atsevišķām vienībām piemītošo pētāmās pazīmes lielumu, piemēram, ģimeņu statistiskā katrs ģimenes lielums ir individuāls absolūts lielums. Individuālos absolūtos lielumus iegūst tikai ar statistisko novērošanu. Tie nerāda, kādas ir statistiskās likumsakarības, bet tie ir nepieciešami likumsakarību izzināšanai un labākai izprašanai. Individuālie absolūtie lielumi par katru kopuma vienību ir pamats sadalījuma rindu izveidošanai un statistiskajiem grupējumiem. Individuālu absolūto lielumu veidā iespējams visracionālāk uzkrāt sākotnējo informāciju, lai to, apvienojot dažādās grupās, pēc vajadzības izmantotu gan zinātniskajos pētījumos, gan arī kā konkrētu izziņas materiālu.
Individualizētas informācijas izmantošana dod iespēju paplašināt statistikas metožu klāstu un padziļināt pētāmo parādību analīzi, kā arī iegūt precīzākus vispārinošus rādītājus. Individuālie lielumi ir nepieciešami matemātisko metožu lietošanai statistiskās pētīšanas procesā. Automatizētās valsts statistikas sistēmas apstākļos, kad radītas automatizētas datu bankas (ADB) un funkcionē lieljaudas ātrdarbīgas elektroniskās skaitļošanas mašīnas, ievērojami atvieglināta ir individuālo absolūto lielumu glabāšana informācijas tehniskajos nesējos, kā arī racionāla un ātra to apstrādāšana. Tas palielina individuālo absolūto lielumu nozīmi statistikā.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1120697
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация