Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:600392
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Administratīvā procesa tiesību galvenie jēdzieni    4
  Administratīvā akta obligātās pazīmes    6
  Tiesību akts    6
  Publisko tiesību joma    7
  Iestāde    8
  Individuāla persona    8
  Tiesiskās sekas    9
  Administratīvā akta pamatojums    10
  Administratīvā akta forma    11
  Administratīvā akta stāšanās spēkā un apstrīdēšana    12
  Administratīvā akta atcelšana    13
  Secinājumi un ieteikumi    14
  Izmantotās literatūras saraksts    15
Фрагмент работы

Nav taisnība, ka vienkāršs mirstīgais ierēdnim neko nevar padarīt, jo viņam vienalga būs pēdējais vārds... Lai arī Latvijā joprojām nav pieņemts Administratīvā procesa likums, jau kopš 1995. gada 1. septembra ir spēkā MK apstiprinātie Administratīvo aktu procesa noteikumi. Tie jāievēro visiem ierēdņiem un arī amatpersonām, kas nav ierēdņi, gan valsts, gan pašvaldību iestādēs Latvijā. Noteikumi jāievēro, pieņemot konkrētus lēmumus- dibinot, mainot, konstatējot vai izbeidzot tiesiskās attiecības ar fiziskajām un juridiskajām personām.
Ar Administratīvo procesu visbiežāk lietotā nozīmē saprot administratīvo aktu izdošanas, apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību. Savā referātā izklāstīšu administratīvo tiesību aktu galvenās pazīmes, to izpausmes, kā arī prasības administratīvā akta stāšanās spēkā, apstrīdēšanai un atcelšanai.
Galvenokārt izanalizēju prasības un noteikumus administratīvo aktu izdošanai iestādē. Šo aktu izdošana iestādē skar fizisku un juridisku personu tiesības un pienākumus. Kā galveno administratīvo aktu izpētes materiālu izmantoju Administratīvo aktu procesa noteikumus.
Sākotnēji, lai izprastu administratīvā akta jēdzienu un pēc tam to izpētītu, administratīvo aktu izdošanas, apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas procesu, ir jāiepazīstas ar administratīvā procesa tiesību, administratīvā procesa un administratīvā akta definīcijām, kas atspoguļo minēto jēdzienu atšķirības.
Administratīvā procesa tiesības – nosaka, kādā veidā valsts pārvalde konkrētā gadījumā drīkst rīkoties pret indivīdu un kādas ir indivīda tiesības neatkarīgā tiesā pārbaudīt šīs rīcības tiesiskumu.
Administratīvais process – ietver administratīvo aktu izdošanu un spēkā esamību, apstrīdēšanu iestādēs un pārsūdzības kārtību tiesā. Administratīvais process ir materiālo publisko tiesību, tai skaitā cilvēktiesību, bet it īpaši materiālo administratīvo tiesību galvenais realizācijas mehānisms. Administratīvais process iestādē ir tāda pārvaldes institūciju darbību kārtība, kuru rezultātā tiek izdoti administratīvie akti, kas tieši skar fizisku un juridisku personu tiesības un pienākumus. Savukārt, administratīvais process tiesā ir tāda tiesas darbības kārtība, kuru rezultātā tiek pārbaudīts valsts institūciju izdotā administratīvā akta tiesiskums.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1113567
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация