Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Administratīvā akta pieņemšanas stadijas un administratīvo tiesību principi

     Оцененный!

    Реферат16 Право

4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:985381
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 23 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads. Administratīvās tiesības - sabiedrības un indivīda interešu saskaņa – taisnīga valsts pārvalde    1
  Administratīvo tiesību un administratīvā akta jēdziens    2
1.  Administratīvā akta pieņemšanas stadijas un to saturs    6
2.  Administratīvo tiesību principi    7
3.1.  Patstāvīgie principi administratīvajās tiesībās    7
3.2.  Administratīvo tiesību procesuālie – tiesību normu īstenošanas principi    9
4.  Administratīvo tiesību cilvēktiesiskie aspekti    11
5.  Tiesiskais nihilisms mīts vai valsts pārvaldes realitāte?    12
  Secinājumi    19
Фрагмент работы

Administratīvās tiesības - sabiedrības un indivīda interešu saskaņa – taisnīga valsts pārvalde
Sava darba tēmu neizraudzījos nejauši, jo vairāku gadu darba pieredze valsts iestādē, ļāvusi izpētīt valsts iestādes darbību un sadarbību ar citām valsts iestādēm. Apgūstot darbā nepieciešamās zināšanas, tika sakrāti laikrakstu citāti, kas pēta administratīvās tiesības dažādos aspektos. No visa materiālu klāsta ar dažiem īpaši gribējās iepazīstināt arī citus, tādēļ mana pētījuma saturs ir nedaudz ārpus uzdotās tēmas robežām, bet ceru, ka sapratīsiet darba autori, jo nebija viegli atlasīt rakstus tikai norādītas tēmas apjomā.
Administratīvo tiesību mērķis ir nodrošināt demokrātiskas, tiesiskas valsts pamatprincipu, it sevišķi cilvēktiesību, ievērošanu konkrētās publiski tiesiskajās attiecībās starp valsti, no vienas puses, un personu, no otras puses.1 Valsts varas līdzsvarošanas princips nosaka, ka valsts varu veido: likumdošanas vara, kas veic likumdošanas darbu; tiesu vara veic jurisdiktīvo darbu; izpildvara veic administratīvo darbu.2 Manā izpratnē administratīvo tiesību mērķis ir sabiedrība kopumā, jeb precīzāk valsts pārvaldes vai amatpersonas darbības rezultāts, kam, ideālajā gadījumā vajadzētu sakrist ar rezultātiem kādus gaida no valsts pārvaldes, un kurus sabiedrība kopumā uzskata par ētiski pareiziem. Mans uzdevums šajā darbā analizēt administratīvo tiesību principus un normas, kas nosaka sabiedrības un indivīda interešu saskaņu – taisnīgu valsts pārvaldi.
Likumdošanas mērķis ir paredzēt nākotnē iespējamas problēmas un noregulēt taisnīgu un likumīgu attieksmi, līdzsvarojot indivīda un sabiedrības intereses. Administratīvo tiesību kontekstā tas nozīmē, ka persona savas tiesības un brīvības var pilnībā izmantot tad, ja valsts pārvalde attiecībās ar personu, it īpaši, izdodot atsevišķai personai saistošu individuālu aktu (administratīvo aktu), ievēro indivīda tiesības.
Lai noskaidrotu ar administratīvo tiesību normu izstrādāšanu un ievērošanu saistītās problēmas, kā arī indivīda un sabiedrības interešu savstarpējo ietekmi, izsekošu tiesību regulēšanas jēdzieniem no tiesību teorijas viedokļa līdz valsts varas un valsts pārvaldes paustajām atziņām par likumdošanas lomu valsts varas realizācijā Latvijā. Ar publikāciju palīdzību pētīšu, kā tiek nodrošināta valsts un tās pārvaldes likumīga iekārta.
Administratīvo tiesību un cilvēktiesību saistības sakarā nolēmu aplūkot administratīvo tiesību stadijas un principus, kas nepieciešami, lai indivīds efektīvi spētu aizsargāt savas tiesības, tai skaitā arī cilvēktiesības. Mēģināšu izsekot likumu tulkošanai un piemērošanai, pamatojoties uz tiesību principu ievērošanu un noskaidrot vai tiesību nihilisms un birokrātija ir mīts vai dzīves realitāte. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1205334
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация