Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:356268
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Tiesiskās attiecības ceļu satiksmē regulē Ceļu satiksmes likums, Ceļu satiksmes noteikumi, likums “Par policiju”, “Ceļu policijas darba organizēšanas instrukcija”, Administratīvo pārkāpumu kodekss, Krimināllikums, Kriminālprocesa kodekss un citi normatīvie akti.
Administratīvā atbildība ceļu satiksmes jomā iestājas par Administratīvo pārkāpumu kodeksā minēto normatīvo aktu un tiesību normu pārkāpšanu. Referātā izvērstā formā apkopota informācija, kas būtu jāzina katram autovadītājam par administratīvo atbildību ceļu satiksmes jomā.


Vispārējie noteikumi – atbildības pamats

Par ceļu satiksmes drošību reglamentējošo aktu – Ceļu satiksmes likuma, Ceļu satiksmes noteikumu, Bīstamo kravu autopārvadājumu noteikumu, Vadītāja darba un atpūtas laika, braukšanas attāluma un ātruma reģistrēšanas kontrolierīču lietošanas noteikumu, Noteikumu par gabalkravu izvietošanu un nostiprināšanu autopārvadājumos u.c. noteikumu – pārkāpšanu vainīgajai personai ir jāatbild likumā noteiktajā kārtībā.
Par izdarīto pārkāpumu atbild persona, kas pārkāpuma izdarīšanas brīdī ir vadījusi transportlīdzekli, t.i., transportlīdzekļa vadītājs. Taču ne vienmēr pie atbildības ir iespējams saukt transportlīdzekļa vadītāju. Ņemot vērā to, ka transportlīdzeklis ir paaugstinātas bīstamības avots, tad transportlīdzekļa īpašnieks ir atbildīgs par to, kam ir nodevis lietošanā savu transportlīdzekli un, vai persona, kurai kaut vai ar mutisku pilnvarojumu ir nodots turējumā transportlīdzeklis, rīkosies atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem un citām ar ceļu satiksmes drošību saistītām prasībām. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1117117
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация