Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:903694
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Administratīvā līguma vispārējais raksturojums    4
  Administratīvā līguma veidi pēc profesora J.Tihomirova iedalījuma    7
  Vadīšanas jeb pārvaldes līguma līdzība ar administratīvo līgumu    10
  Nobeigums    12
  Izmantotā literatūra    13
  Pielikums    14
Фрагмент работы

Latvijā administratīvo tiesību sistēmai administratīvais līgums ir jauns, salīdzinoši mazpazīstams, tiesību institūts. Pats par sevi līgums ir tradicionālais regulēšanas līdzeklis publisko tiesību nozarē, bet gan ar savām īpatnībām. Administratīvā līguma ir specifisks gan to priekšmets, ja salīdzina ar civiltiesiskā līguma priekšmetu (ja privātajās tiesībās līguma priekšmets ir viss, kas atļauts ar likumu, tad administratīvajās tiesībās līguma priekšmets ir tas, kas ar likumu vai citu tiesību aktu ir noteikts administratīvo tiesību kā publisko tiesību subjektam, kurš realizē izpildvaru); gan noslēgšanas kārtība, jo, lai tas notiktu, balstoties uz labu pieredzi, kas kvalitatīvi izvērtēta un tikai tad atzīta par pieņemamu un to izmantot tiesību aktu projektu sagatavošanai dotajā jautājumā; gan līguma noteikumu grozīšana kārtība, līguma izbeigšanās par iespējamiem strīdiem, kas var izrietēt līguma izpildes laikā.
Darbā jūs atradīsiet gan administratīvā līguma vispārējo raksturojumu, kas izpaužas dažādu autoru to jēdziena skaidrojumos, gan administratīvā līguma veidu raksturojumu pēc profesora J.Tihomirova iedalījuma, gan vadīšanas jeb pārvaldes līguma līdzības noteikšanu ar administratīvo līgumu.
Referāta rakstīšanā tika izmantoti daudzi un dažādi literatūras avoti, kuri ir norādīti izmantotas literatūras sarakstā.
Pirms iesākt rakstīt par administratīvo līgumu, gribētos no sākuma pievērst uzmanību pašam jēdzienam “līgums”. Tiesību zinātnieki vienmēr ir strīdējušies par līguma vienoto definīciju izveidi. Piemērs tam ir to traktējuma dažādība divās tiesību sistēmās. Tā romāņu ģermāņu tiesību sistēmā ar līgumu saprot divu vai vairāku personu vienošanās, kuras rezultātā šīm personām (un dažkārt arī trešām personām) rodas, izmainās vai izbeidzas tiesības un pienākumi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1131921
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация