Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:666667
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Administratīvā soda jēdziens    4
  Administratīvo sodu veidi    5
  Brīdinājums    7
  Naudas sods    8
  Administratīvā pārkāpuma priekšmeta vai izdarīšanas rīka konfiskācija    10
  Personai piešķirto speciālo tiesību atņemšana    11
  Tiesību atņemšana ieņemt noteiktus amatus vai tiesību atņemšana uz zināma veida vai visu veidu uzņēmējdarbību    13
  Administratīvais arests    15
  Administratīvo sodu uzlikšana    16
  Nobeigums    18
  Izmantotā literatūra    19
  Pielikums    20
Фрагмент работы

Administratīvās tiesības vēsturiski radās līdz ar valsti. Valsts attīstība sekmēja administratīvo tiesību attīstību un tās kalpoja valsts un sabiedrības savstarpējo attiecību regulēšanai. Valsts noteica administratīvās tiesības, bet arī tiesības noteica valsts virzību. Administratīvās tiesības kā sabiedrisko attiecību regulators visās valstīs ir ieņēmušas un turpina ieņemt vienu no vadošajās vietām citu tiesību nozaru vidū.
Tā kā valstī pastāv administratīvās tiesības, tad ir arī šo tiesību pārkāpēji. Lai viņus varētu sodīt, vispirms ir jāzin, kāda darbība vai bezdarbība atzīstama par administratīvo pārkāpumu un kādu administratīvo sodu kāda institūcija (amatpersona) kādā kārtībā var uzlikt personai, kas izdarījusi administratīvo pārkāpumu. Tāpēc 1984. gadā tika izstrādāts „Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss”. Tā uzdevums ir aizsargāt sabiedrisko iekārtu, īpašumu, pilsoņu sociāli ekonomiskās, politiskās un personiskās tiesības un brīvības, kā arī uzņēmumu, iestāžu un organizāciju tiesības un likumīgās intereses, noteikto pārvaldes kārtību, valsts un sabiedrisko kārtību, nostiprināt likumību, novērst tiesību pārkāpumus, audzināt viņos cieņas pilnu attieksmi pret citu pilsoņu tiesībām, godu un pašcieņu, sadzīves noteikumiem, tāpat apzinīgu attieksmi pret pienākumiem sabiedrības priekšā.
Latvijas Republikā tiek izdarīti daudz un dažādi administratīvie pārkāpumi, kas apdraud valsts vai sabiedrisko kārtību, īpašumu, pilsoņu tiesības un brīvības. Lai šo pārkāpumu izdarītāji nepaliktu nesodīti, tiek piemēroti Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktie sodi.
Savā darbā es aplūkoju, kādi sodi ir paredzēti par administratīvo pārkāpumu un cik tie ir bargi!Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 22.pants nosaka, ka ”administratīvais sods ir atbildības līdzeklis un tiek piemērots, lai personu, kura izdarījusi administratīvo pārkāpumu, audzinātu likumu ievērošanas un sadzīves noteikumu cienīšanas garā, kā arī lai tiklab tiesību pārkāpējs, kā citas personas neizdarītu jaunus pārkāpumus”.
Lai tālāk varētu runāt par administratīvo sodu, ir jānoskaidro, kas ir administratīvais pārkāpums. Saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 9.pantu, “par administratīvo pārkāpumu atzīstama prettiesiska, vainojama (ar nodomu vai aiz neuzmanības izdarīta) darbība vai bezdarbība, kura apdraud valsts vai sabiedrisko kārtību, īpašumu, pilsoņu tiesības un brīvības vai noteikto pārvaldes kārtību un par kuru likumā paredzēta administratīvā atbildība”.
Piemērojot administratīvo sodu tiek veicināta sabiedriskās kārtības nodrošināšana. Administratīvais sods var tikt piemērot tikai tad, kad tiek konstatēts administratīvais pārkāpums.
Administratīvā soda piemērošanas mērķis nav sagādāt fiziskas ciešanas vai pazemot cilvēka cieņu. Administratīvam sodam, ko piemēro konkrētā pārkāpuma gadījumā, jābūt pamatotam, likumīgam un taisnīgam; tam iespējami pilnīgāk jāsekmē pārkāpēja labošana un pāraudzināšana, lai pārkāpēja turpmākā uzvedība saskanētu ar likuma prasībām.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1140697
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация