Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:824800
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Spriedums    4
  Ievaddaļa    4
  Aprakstošā daļa    4
  Motīvu daļa    5
  Rezolutīvā daļa    7
  Secinājumi    8
  Izmantotā bibliogrāfija    9
  Pielikums    10
Фрагмент работы

Nodrošināt demokrātiskas, tiesiskas valsts pamatprincipu, it sevišķi cilvēktiesību, ievērošanu visās konkrētās publiski tiesiskās attiecībās starp valsti no vienas puses un privāto tiesību subjektu no otras puses, tas ir šī likuma mērķis, kā arī pakļaut neatkarīgas, objektīvas un kompetentas tiesu varas pilnai kontrolei izpildvaras darbības. Nodrošināt tiesību normu tiesisku, precīzu un efektīvu realizāciju publiski tiesiskās attiecībās.
Visu tiesu procesu galarezultāts ir tiesas sprieduma iznešana par konkrēto lietu, kas ir gala rezultāts šim pašam procesam. Tas ir viens no satraucošākajiem pārdzīvojumiem procesa dalībniekiem. Spriedums ir svarīgs visām procesa dalībnieku pusēm.
Administratīvās rajona tiesas spriedums atbilsotši Latvijas Republikas (LR) Administratīvā procesa likuma 251.pantam, sastāv no ievaddaļas, aprakstošās daļas, motīvu daļas un rezolutīvās daļas.
Darba mērķis: paplašināt zināšanas par administratīvās rajonu tiesas darbību.
Lai sasniegtu mērķi, tiek izvirzīts sekojošs uzdevums: izanalizēt Administratīvās rajona tiesas 2006. gada 18. aprīļa spriedums Einara Repšes pieteikumā par Ventspils pilsētas domes Administratīvās komisijas lēmuma atcelšanu.
Aprakstošā daļa ietver pieteicēja prasījumu un atbildētāja iebildumu, kā arī administratīvā procesa dalībnieku sniegto paskaidrojumu būtību.
Minētajā spriedumā pieteicēja E.Repšes prasība pret atbildētāju Ventspils pilsētas domes Administratīvo komisiju ir: atcelt Ventspils pilsētas domes Administratīvās komisijas lēmumu, kas noteica soda naudas piešķiršanu E.Repšem par Aizsardzības ministrijas valdījumā esošās ēkas Ventspilī, Bangu ielā Nr.63 bīstamību sabiedrības drošībai. Soda naudas apmērs tika noteikts 50 Ls. Šāds lēmums tika pamatots ar to, ka aizsardzības ministrs E.Repše kā šīs ēkas pārvaldītājs ilgstoši radījis bīstamību iedzīvotāju drošībai.
Prasības pieteicējs pieteikumu pamatoja ar sekojošu apsvērumu:
1)izdodot administratīvo aktu adresāts tika norādīts fiziska persona, kaut arī šī ēka ir Aizsardzības ministrijas valdījumā. Tātad administratīvajā aktā bija jānorāda un jāuzliek sods juridiskai personai (netika ievērots Administratīvā procesa likuma (APL) 67.panta otrās daļas 2.punkts).…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1164699
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация