Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:560572
 
Оценка:
Опубликованно: 26.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Adopcijas jēdziens un būtība, tās tiesiskais regulējums Latvijā   
2.  Personas, kuras var adoptēt   
2.1.  Nepilngadīgās personas adopcija   
2.2.  Nepilngadīgās personas adopcija, ja adoptētājs dzīvo ārvalstīs   
2.3.  Pilngadīgās personas adopcija   
2.4.  Vairāku personu adopcija   
3.  Adopcijas dalībnieku jēdziens un viņu piekrišana   
4.  Statistikas dati   
Фрагмент работы

Jaunās paaudzes audzināšana, tās fiziskā un garīgā attīstība ir viens no ģimenes svarīgākajiem pienākumiem. Valsts pēc iespējas sniedz palīdzību vecākiem un personām, kuras aizvieto tos, bērnu audzināšanas lietās. Valstī katru gadu palielinās bērnu dārzu, internātskolu un citu bērnu iestāžu skaits.
Bērnu audzināšana, viņu tiesību un brīvību aizsardzība, pirmkārt, ir vecāku pienākumi, tāpēc Ģimenes tiesības regulējošās normas ir vērstas ne tikai uz vecāku tiesību aizsardzību, bet arī uz vecāku atbildības par bērnu audzināšanu pastiprināšanu.
Ģimenes tiesības uzstāda augstākas prasības ne tikai attiecībā pret nolaidīgiem vecākiem, bet arī augstāko atbildību par vecāku pienākumu nepildīšanu. Piemēram, Civillikums paredz gadījumus, kad var atņemt vecāku tiesības, tas ir, lemj par vecāku varas pārtraukšanu [3;16.p;CL 198.p]; kā arī citus ierobežojumus.
Kā darba autors jau minēja, aizgādība par bērniem, tas ir tiešais un dabīgs vecāku pienākums. Bet gadījumos, kad nepilngadīgie bērni kādu iemēslu dēļ zaudē to, rūpes par šiem bērniem uzņemas sabiedrība un valsts.
Valstī tiek darīts viss, lai bārabērnu, kā arī citu bērnu dzīve būtu laimīga un priecīga, lai viņi nejustos vientuļi. Palīdzība ir daudzveidīga, tā izpaužās caur plašu valsts un sabiedrisko bērnu iestāžu tīkliem, kur tiek veidoti visiem nepieciešamie apstākļi vispusīgai un aktīvai bērnu fiziskai un garīgai attīstībai.
Izlasot daudzus dažādus zinātniskus rakstus darba autors pamanīja, ka daudzi cilvēki šodien, runājot par adopciju, patiesībā neapzinās par ko tieši ir runa, jo bieži vien jauc terminu “adopcija” ar tādiem jēdzieniem kā, piemēram, aizbildnība, aizgadnība vai arī aizgadība. Tāpēc darba autors sava darbā skar tieši tos jautājumus, kas, viņaprāt, ir saistīti ar šo problēmu.
Darbā tiek izskatīti jautājumi, kuri ir saistīti ar adopciju, kā arī tiek pierādīts, ka adopcija tiek noteikta kādas personas aizsardzības un šīs personas tiesību aizsardzības mērķos. Autors plaši izskata jautājumus par adopcijas jēdzienu un būtību, adopcijas dalībnieku tiesības un pienākumus, to piekrišana, pārskata statistikas datus par adoptēto bērnu skaitu pedējos gados utt.
Darbs tika uzrakstīts pamatā izmantojot spēkā esošos likumus un citus tiesību aktus, piemēram, MK noteikumus un Starptautiskās konvencijas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1140712
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация