Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:460221
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Džibuti valsts atrodas Āfrikas kontinenta ziemeļaustrumu daļā. Tā robežojas ar Eritreju, Etiopiju un Somāliju. Džibuti austrumu pusē atrodas Ādenas līcis un ziemeļdaļā atrodas Babelmandebas līcis, kurš atdala Āfriku no Āzijas un savieno Sarkano jūru ar Indijas okeānu. Ūdenskrātuves tiek aktīvi izmantotas tirdzniecībā, pateicoties ostai, kura atrodas Džibuti pilsētā. No tās tiek ievākti nodokļi par ceļu un ostas izmantošanu no trijām valstīm, kuras robežojas ar Džibuti (Somālija, Eritreja, Etiopija), kas sastāda 80% ienākumu no valsts budžeta. Pārējos 20% dod rūpnieciskā enerģētika, celtniecība, lauksaimniecība un zvejniecība. (pielikums Nr. 8)
Teritoriālā platība Džibuti valstī ir 23 000 km2, iedzīvotāju skaits ir 708 200 cilvēku, iedzīvotāju blīvums valstī ir 21/km2. 1 (pielikums Nr. 9)
Pamatā iedzīvotāji nodarbojas ar amatniecību, sīko rūpniecību, tirdzniecību un nedrīkst aizmirst ļoti svarīgu faktu, ka iedzīvotāju vidū ir liels narkotisko un eiforisko vielu patēriņš, šīm vajadzībām tiek izlietoti lielākā daļa ienākumu. Populārākā narkotika saucās QAQ (kak), valstī tā nav aizliegta, atrodas brīvā tirdzniecībā, rada atkarību. Tā izskatās kā piparmētru buntiņš, no kura plēš lapiņas, bāž aiz vaiga un košļā. Staigājot pa pilsētas ielām, katram otrajam vīrietim ir redzams uztūcis vaigs, aiz kura atrodas QAQ lapiņas. Sievietēm nav pieņemts lietot QAQ sabiedriskās vietās, bet tas nenozīmē, ka viņu vidū lietošanas procents ir mazāks.
QAQ netiek audzētas Džibuti, bet ievestas no Jemenas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация