Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:397688
 
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

6.Personiskais vērtējums
Katram cilvēkam ir tiesības uz savu viedokli, tomēr daudzi viedokļi sakrīt, jo nereta parādība ir, kad cilvēki pārņem savu viedokli no citiem cilvēkiem. Piemēram, humānisti un 18.gs. gaismotāji uzskatīja, ka viduslaiki ir ‘’tumšie’’, ‘’drūmie’’ gadsimti, un šis viedoklis ir izplatījies, jo tam ir daudz atbilstošu argumentu un piekritēju. Taču es vēlētos apgāzt šo uzskatu.
Pirmkārt, viduslaikos attīstījās pilsētas, kas radās no nelielām amatnieku un tirgotāju apmetnēm. Pilsētas attīstījās pateicoties dažādām privilēģijām, tās kļuva patstāvīgas un neatkarīgas. Visi ieceļotāji un izceļotāji tika stingri pārbaudīti. Skaistākās un varenākās celtnes atradās pilsētas centrā ap rātslaukumu, kas bija tirgus laukums. Pilsētā noteikti bija rātsnams un baznīcas. Tirgotājus apvienoja ģildes, bet amatniekus- cunftes, šīs apvienības deva iespēju vienas nozares pārstāvjiem mainīties ar zināšanām
Otrkārt, attīstījās tirdzniecība, bagātākie un ietekmīgākie Rietumeiropas tirgotāji dibināja sakarus ar Austrumu zemēm. Reizēm pilsētās tika rīkoti arī starptautiski gadatirgi un tajos bija sastopamas dažādu zemju preces, tātad notika arī informācijas apmaiņa starp dažādām valstīm. Tirgotāji, lai pasargātu sevi no varmācības un sniegtu viens otram atbalstu izveidoja savienības, kas deva dažādas priekšrocības satiksmes, preču transporta izmantošanā.
Treškārt, viduslaikos attīstījās arhitektūra, tika celti akmens klosteri un baznīcas, kas balstījās uz Senās Romas tradīcijām un iemantoja nosaukumu ‘’romānika’’. Celtnes bija ļoti izturīgas un vairāki celtniecības paņēmieni tiek izmantoti pat mūsdienās.
Viduslaikos radās pirmie parlamenti, konstitūcijas, samazinājās vergu skaits, attīstījās lauksaimniecība un ekonomika. Viduslaiki ir pārāk ilgs laika posms, lai tos varētu viennozīmīgi novērtēt par ‘’tumšiem’’ vai ‘’gaišiem’’. Tas ir laika posms, no kura kļūdām pasaule ir attīstījusies, un mēs nekad nevaram zināt vai pēc pāris gadsimtiem cilvēki arī mūsu gadsimtu nedēvēs par ‘’tumšo laikmetu’’.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация