Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:966080
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  HIV/AIDS vēsture    4
  HIV atklāšana    5
  Kā var inficēties ar HIV?    5
  Kā nevar inficēties ar HIV?    5
  HIV infekcijas norise    5
  HIV profilakse    5
  HIV tests    5
  HIV inficēta cilvēka tiesības un pienākumi    5
  HIV infekcija un grūtniecība    5
  Kas jāievēro KIV inficētam cilvēkam?    5
  Izmantotās literatūras saraksts    5
Фрагмент работы

Daudziem no mums vēl joprojām nav skaidrs, kas ir HIV un kas ir AIDS. Inficēties iespējams tikai ar HIV vīrusu, bet nevis ar AIDS, kā dažreiz tiek uzskatīts.
AIDS jeb iegūtais imūndeficīta sindroms ir slimību komplekss, kas attīstās HIV infekcijas gala stadijā uz novājinātu organisma aizsargspēju fona.
1. decembris ir starptautiskā AIDS diena. AIDS nav problēma, par kuru jārunā tikai vienu dienu gadā — 1.decembrī. Par to jādomā, patiesībā — to nedrīkst aizmirst visu laiku.
HIV izplatība homoseksuāļu vidū un arī starp narkomāniem, pateicoties šļirču apmaiņas punktu esamībai, dažādu citu organizāciju un informācijas avotu aktīvai darbībai, ir samazinājusies. Taču bīstamākais ir tas, ka slimība izplatās normāli situētu (mūsu izpratnē) cilvēku vidū. Kāpēc tā? Kas tam par iemeslu? — Iemesls ir vieglprātība, bezatbildība un zināmās informācijas ignorēšana. Protams, ka informācijas par izsargāšanos no šīs slimības ir pietiekama. Bet kāpēc slimība arvien izplatās, upuru skaits palielinās? Jābūt godīgiem un jāatbild sev uz jautājumiem: Vai es sevi mīlu? Vai es citus mīlu? Vai neesmu mēģinājis izdarīt pīrsingu nepiemērotos apstākļos, bez speciālista klātbūtnes un sterilitātes ievērošanas? Vai atzīstu drošu seksu? Nedrīkst aizmirst, ka liktenīgā var būt tikai viena reize, neapdomīgs vai nejaušs solis.
Neaizmirsīsim arī to, ka jebkura profilakse ir nesalīdzināmi lētāka par ārstēšanos. Valstij viena AIDS slimnieka ārstēšana ambulatori dienā izmaksā Ls 80, bet stacionāri — Ls 160.
Šo tēmu izvēlējos, jo tā ir ļoti aktuāla mūsu valstī. Uzskats, ka uz mani tas neattiecas, neesmu zilais vai narkomāns un mani tas neskar, ir pārgalvīgs. Lai cik pārspīlēti un slimīgi tas neizklausītos, bet ir jādzīvo ar domu, ka visapkārt ir slimi cilvēki, kuri var inficēt ikvienu no mums.
Par HIV infekcijas un AIDS izplatības sākumu pasaulē uzskata laiku no 1980. līdz 1984. gadam.
Par HIV vīrusa šūpuli uzskata Āfrikas kontinenta Subsahāras rajonu, kur infekcija sāka izplatīties jau 20. gadsimta septiņdesmito gadu sākumā. Tieši tur pašlaik dzīvo apmēram 70% visas pasaules inficēto cilvēku. Āfrika ir vienīgais reģions pasaulē, kur HIV infekcija izplatās gandrīz tikai heteroseksuālu dzimumkontaktu un vertikālās transmisijas (no mātes bērnam) ceļā.
Rietumeiropā, Ziemeļamerikā un Austrālijā HIV infekcija sāka izplatīties septiņdesmito gadu otrajā pusē, Latīņamerikā astoņdesmito gadu sākumā, galvenokārt homoseksuāli un biseksuāli orientētu vīriešu, kā arī narkomānu vidū.
Austrumeiropu un Centrālo Eiropu HIV infekcija skāra astoņdesmito gadu beigās un deviņdesmito gadu sākumā, galvenokārt homoseksuālu dzimumkontaktu ceļā. Eksplozīvi HIV infekcijas uzliesmojumi narkomānu vidē izcēlās 1995.-1996. gadā Krievijas Federācijā, Ukrainā, Baltkrievijā, bet 1997.-2000. gadā arī trijās Baltijas valstīs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация