Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:670688
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Aigara Graubas vārds, šķiet, komentārus neprasa. Mūziķis, režisors, producents, mazliet dzejnieks. Daudziem viņš asociēsies ar melnās ādas jakās tērptajiem "Jumpravas" puišiem - pirmo elektroniskās mūzikas grupu Latvijā, kura nereti tiek dēvēta par latviešu "Depeche Mode". Viņi turpina savu 80. gados iesākto ceļu arī šodien, brīnumainā kārtā šīs mūzikas spēks nezūd, par to var pārliecināties, noklausoties grupas pēdējo albumu "Trajektorija", patlaban top arī mūzika Aigara jaunākajai filmai "Rīgas sargi".

Citiem Aigars ir kinostudijas Platforma Filma direktors. Tā ir studija, kuras lielākie projekti ir latviešu grāvējfilmas statusu ieguvusī vēsturiskā melodrāma "Baiga vasara" un vēl tikai topošā vēsturiskā drāma "Rīgas sargi" - par 1919. gadu, Bermonta armijas sakāvi un Rīgas aizstāvjiem.
Viņš ir arī rosīgās, modernās kinostudijas "Cinevilla" direktors. "Cinevilla" ir vienīgā šāda veida privātā filmu ražošanas bāze visā Baltijā. 1998. gadā to Jūrmalā, bijušā kinoteātra "Dzintari" vietā nodibināja Aigars Grauba un producents Andrejs Ēķis. "Cinevilla" piedāvā dažādus filmēšanas un apskaņošanas pakalpojumus, sākot ar paviljoniem, grimētajām un ģērbtuvēm, beidzot ar montāžas telpu, skaņu studiju un tehnisko ekipējumu - no gaismā līdz ratiem, sliedēm, krāniem un visu, kas nepieciešams filmēšanai. Studija iegādājusies modernu aprīkojumu no tādām pasaulē slavenām firmām kā ARRI, SACHTLER, DEDO WEIGERT, PANTERA utt. Tai ir Baltijā vienīgā HD videokamera - Sony HDW-F900 Cine Alta. Studija veiksmīgi sadarbojas ar igauņu un lietuviešu reklāmas aģentūrām, kino un TV kompānijām no Krievijas. Ar savu tehnisko ekipējumu tā piedalījusies Mika Kaurismeki filmas "Saldumiņš", Lailas Pakalniņas "Pitons", Unas Celmas "Sauja ložu" un Aigara Graubas "Baiga vasara" uzņemšanā.
Aigars Grauba: "Uzskatu, ka mums ir visas iespējas kļūt par tādu kā sava veida Īriju, jo tur filmu ražošana uzplauka, pateicoties filmēšanas cenu starpībai. Ārzemniekiem Latvijā filmēt būtu lētāk un izdevīgāk, turklāt mums ir arī ļoti profesionāli filmu veidošanas speciālisti."
Ja Aigaram pajautāsiet, kas tad viņš galu galā ir, viņš jums smaidot atbildēs: "Režisors… Un brīvajā laikā producents".

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,98 €
Комплект работ Nr. 1212408
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация