Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:843691
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Ikviens cilvēks – mazulis, pusaudzis, jaunietis, pieaudzis, vēlas un ir pelnījis ģimeni – patvērumu no ikdienas raizēm un rūpēm, laimes salu, kur vienmēr ir spoža saule un gaiši zili gubu mākoņi. Ģimene – tā ir nezūdoša vērtība, kura caurvij paaudžu paaudzes. Ģimene – tā ir vieta ,kur tevi allaž gaidīs siltas, pret tevi atvērtas rokas, tā ir vieta, kur gūt mierinājumu un atbalstu, tā it vieta, kur atgriezties, jo zini, ka vienmēr būsi tur gaidīts, mīlēts, lolots. Sapnis. Ilūzija. Kvēlākā vēlēšanās daudziem bērniem, kuri ir palikuši bez vecāku gādības un mīlestības. Viņu mājas un ģimene uz īsu vai mazliet ilgāku laiku ir bērnu nami, patversmes, sociālie aprūpes centri. Neapstrīdu faktu, ka šeit pret bērniem ir laba izturēšanās, viņi ir paēduši, apģērbti, apmīļoti, taču, diemžēl, ģimeni tas aizstāt nevar, jo ģimenei ir īpašs siltums un maigums, par kuru tik daudzi bērni bezmiega naktīs sapņo, ka varbūt arī viņiem būs ĪSTA ģimene...
Lai palīdzētu atrast ģimeni un mīļus cilvēkus, kas vēlas ņemt savā “paspārnē” bez vecāku gādības palikušo bērniņu, roku rokā strādā daudzas sociālās institūcijas – bērnu nami, bērnu patversmes, bērnu – bāreņu aprūpes centri, bāriņtiesa, un pēdējā ir tā, kura izlemj par bērniņa adopciju, aizbildnību vai aizgādnību.
1.pants (1) Bāriņtiesa ir pilsētas pašvaldības izveidota aizbildnības un aizgādnības iestāde.
(2)Bāriņtiesa sniedz Civillikumā paredzētajos gadījumos palīdzību mantojuma lietu kārtošanā un steidzamos gadījumos veic mantojuma apsardzību, bet tajās rajona pilsētās, kurās nav zvērināta advokāta, - pilda šajā likumā paredzēto notariālo funkciju.
4.pants Bāriņtiesu un pagasttiesu regulē šis likums – “Par bāriņtiesām un pagasttiesām”, Civillikums un Ministru kabineta noteikumi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1159113
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация