Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:689809
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Konkurenci ierobežojošās vienošanās    4
  Aizliegtās vienošanās formas    7
  Aizliegtās vienošanās un to spēkā neesamība    13
  Nobeigums    15
  Izmantotās literatūras saraksts    16
Фрагмент работы

Es izvēlējos rakstīt referātu par tēmu „Aizliegtās vienošanās forma”, jo šī tēma man likās interesanta un aktuāla.
Plānojot uzņēmumu darbību, ražošanas un marketinga politiku ir ļoti svarīgi ņemt vērā un ievērot Eiropas Kopienas konkurences noteikumus, jo likuma nezināšana nav attaisnojums uzņēmumiem un tiem ir jāzina vai to rīcība ir vērsta pret konkurenci vai nav vērsta pret to.
Agrāk, kad jurists atklāja, ka viņa klients ir vienojies ar savu konkurentu, piemēram, par cenu līmeni, viņš parasti tikai ieteica izbeigt to un nodrošināt, lai darbinieki, kuri tika iesaistīti vienošanās tiktu atlaisti. Tagad jurists brīdina par briesmām, ka viens no vienošanās dalībniekiem var sniegt ziņojumu pirmais. Katram vienošanās līdzdalībniekam ir stimuls būt nelojālam. Vienošanās ar konkurentiem ir kļuvusi daudz bīstamāka. Eiropas Kopienas konkurences noteikumu nezināšana var dārgi izmaksāt, jo uzraudzības iestāde ir tiesīga uzlikt naudas sodu līdz 10% no iepriekšējā gada apgrozījuma.
Referāta galvenais pētījuma priekšmets ir aizliegtās vienošanās forma: mutiskās vienošanās, rakstiskie līgumi un saskaņotas darbības bez noteiktas formālas vienošanās. Referāta uzdevums ir sīki un detalizēti apskatīt aizliegtās vienošanās formas, noskaidrot kādas ir atšķirības to starpā, kā arī atrast piemērotus piemērus no prakses, lai „ atdzīvinātu” teorētisko skatījumu un pamatotu savus secinājumus.
Konkurenci var uzskatīt par labāko uzņēmējdarbības veicinātāju, jo tā visiem garantē visplašāko rīcības brīvību. Konkurence ļauj uzņēmumiem ne tikai pastāvīgi kāpināt ražīgumu, bet arī veicina dzīveslīmeņa un nodarbinātības augšanu. Šo apstākļu dēļ brīva konkurence ir būtiska Kopienas politikas sastāvdaļa.
Galvenie konkurences noteikumi, kas reglamentē valsts un privātā sektora uzņēmumu darbību, ir izklāstīti Eiropas Kopienas līguma 81.un 82. pantā.
Eiropas Kopienas līguma 81.pants kā nesavienojamu ar kopējo tirgu aizliedz vienošanās, kas var ietekmēt tirdzniecību starp dalībvalstīm un kuras mērķis vai sekas kopējā tirgū ir konkurences ierobežošana. 82.pants aizliedz dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. 81.pants kontrolē vienošanās starp uzņēmumiem, bet 82.pants – tādu firmu vienpusēju vai citāda veida rīcību, kuras pakļautas vienīgi maznozīmīgam konkurences spiedienam. 81.panta mērķis ir nepieļaut, lai uzņēmumi vienojās par sadarbību nolūkā iegūt „ tirgus spēku” un izmantot to. 81.panta teksts nosaka: „ 1. Turpmāk norādītais ir aizliegts kā nesaderīgs ar kopējo tirgu: visi nolīgumi uzņēmumu starpā, uzņēmumu apvienību lēmumi un saskaņotas darbības, kas var iespaidot tirdzniecību starp dalībvalstīm un kuru mērķis ir nepieļaut, ierobežot vai traucēt konkurenci kopējā tirgū vai kuru iedarbībai ir šādas sekas, un jo īpaši darbības.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1177709
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация