Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:870622
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Par akcijām    3
2.  Latvijas akciju tirgus stāvoklis    5
3.  Uzņēmumu akciju cenas analīze no 2001. - 2005. gadam    8
3.1.  Latvijas Gāze    8
3.2.  Ventspils Nafta    10
3.3  Latvijas kuģniecība    12
3.1.1.  Latvijas Gāze akciju cenas dinamika 2001. gadā.    14
  Nobeigums    16
  Izmantotās informācijas avotu saraksts    17
Фрагмент работы

Latvijā akciju tirgus pastāv kopš 1993. gada, tas ir samērā jauns un nepieredzējis. Latvijā ir vairākas akciju sabiedrības, bet galvenā loma tomēr ir tikai pāris lielākajām akciju sabiedrībām, kuru akciju cenas svārstības stipri ietekmē visa tirgus galvenos rādītājus. Latvijā lielāko uzņēmumu lielākie akcionāri ir pārsvarā ārzemju uzņēmumi, kuri ieguldījuši naudu akcijās, lai varētu kontrolēt šos uzņēmumus. Ir arī akcionāri – fiziskas personas, kuras iegulda akcijās, cerot tās vēlāk dārgāk pārdot un gūt tādā veidā peļņu, tomēr tas arī ir zināms risks, jo cenas var arī kristies. Mazāk riskants pasākums ir brīvo naudas līdzekļu ieguldīšana bankās uz procentiem vai obligācijās, tomēr, to ienesīgums nav tik liels un tas nāk pēc zināma laika. Spekulācija ar akcijām ir aizraujošāka un reizēm pat ienesīgāka nodarbošanās.
Šajā referātā apskatīsim pāris lielākos akciju emitentus Latvijā, kuru akciju cenas svārstības stipri ietekmē galvenos rādītājus Latvijas akciju tirgū un paanalizēsim akciju tirgus stāvokli.
1. Par akcijām

Akciju kotācija biržā ceļ uzņēmumu, dara to pazīstamāku, pārskatāmāku. Lielam uzņēmumam akciju kotēšana biržā sniedz papildu priekšrocības: iespēju vērtēt uzņēmuma attīstību (atbilstoši prēmēt vadību par labu darbu, izmantojot akciju opcijas vai citas prēmēšanas shēmas), kā arī iespēju veidot plašāku uzņēmuma brenda (tirdzniecības markas) popularizēšanu. Investoram biržā kotēts uzņēmumus ir pievilcīgāks, jo labāk pārskatāms, kas savukārt dod iespēju piesaistīt uzņēmumam biznesa vai finanšu partnerus, lai veidotu uzņēmumu vēl stiprāku.
Publiskais tirgus uzņēmumam ļauj risināt arī problēmas, kas saistītas ar līdzekļu piesaisti. Piemēram, uzņēmums nodarbojas ar koksnes pārstrādi un vēlas piesaistīt līdzekļus attīstībai. Taču šīs nozares uzņēmumiem var būt problēmas ar kredīta piesaisti (koksnes pārstrādes uzņēmumiem bankas aizdevumus izsniedz nelabprāt, jo šī nozare tiek uzskatīta par riskantu). Ja šāds uzņēmums tiktu kotēts biržā un ir regulāri informējis tirgu par jaunumiem uzņēmumā un nozarē, priecējis investorus ar labiem finanšu rādītājiem un citiem jaunumiem, kapitāla piesaistei publiskajā tirgū, veicot papildu akciju emisiju, domājams, nevajadzētu radīt lielas problēmas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1131887
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация