Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:650389
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.06.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ēriks Marija Remarks

Vācu rakstnieks, īstais vārds ir Ēriks Pauls Remarks, vārds „Marija” ņemts no mātes vārda. Dzimis 22. jūnijā 1898. gadā, Osnabrikā, Vestfālē. Pirmajā Pasaules Karā brīvprātīgi devās uz fronti, karojis ļoti smagās kaujās Rietumu frontē. Pēc kara Remarks strādāja dažādos darbos, par lauku skolotāju, ērģelnieku, kapu pieminekļu uzmetumu zīmētāju, reportieri, žurnāla redaktoru, pat par sacīkšu braucēju. Nodoms bija pievērsties glezniecībai vai mūzikai. Taču pēckara preses izdevumos parādījās autora pirmie literārie mēģinājumi: dzejoļi, tēlojumi un stāsti, taču tie neiegūst plašu popularitāti. 1931. gadā atstāj dzimteni, viņā māsai tiek piespriests nāvessods, pats rakstnieks tiek pasludināts par tautas ienaidnieku, zaudē Vācijas pavalstniecību. Vairs nekad Remarks neatgriežas Vācijā. Rakstnieks mirst Šveicē 1970. gada 25 septembrī.

Daiļrade

Ēriks Marija Remarks līdz pat mūža galam ar savu daiļradi vēršas pret fašismu un jauna kara draudiem. Pirmais no darbiem, kurš ieguvis plašāku popularitāti, ir: „Rietumu frontē bez pārmaiņām”, lai gan sākumā to neviens nevēlējās izdot, un tas tika publicēts kādā vācu avīzē. Nākamais 1931.g. sekoja romāns „Atgriešanās”, tad 1937. gadā tiek sarakstīts romāns „Trīs draugi”. 1941. un 1946. gadā iznāk darbi: „Mīli savu tuvāko” un „Triumfa arka”. Romāns „Melnais Obelisks” raksturo pēckara depresiju Eiropā, darbs iznāk 1956. gadā. Viens no pēdējiem Remarka romāniem ir „Lisabonas nakts”, iznāk 1962.gadā.

„Lisabonas nakts”

Kā jau vairākos Remarka darbos, arī romānā „Lisabonas nakts” autors raksta par karu, un tā atstāto iespaidu uz cilvēkiem, kuri cieš no kara šausmām.
Darbības laiks: romāna darbība norisinās no 1938. gada līdz 1940. gadam. Tas ir laiks, kad jau ir skaidrs, ka Otrais Pasaules Karš ir neizbēgams, romānā tiek attēlots, kā karš pārņem Eiropu un tajā iesaistās arvien jaunas valstis.
Galvenie varoņi: romāna galvenais varonis ir cilvēks vārdā Jozefs Švarcs, taču patiesībā viņu sauc savādāk, viņa īstais vārds netiek atklāts. Jozefs Švarcs ir emigrants, un ar viltotu pasi ceļo pa Eiropu. Svarīga loma romānā ir Švarca sievai Helēnei Baumanei, kura kopā ar vīru ceļo pa Eiropu. Reizēm darbībā iesaistas Georgs Jirgens- Helēnes brālis, kurš ir nacistiskā režīma un Hitlera atbalstītājs. Ir vēl viens varonis, kura vārds netiek nosaukts, taču viņam ir nozīmīga loma, jo viņš uzklausa Švarca dzīvesstāstu visa romāna garumā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация