Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:283853
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

(1895–1941) A.Grīns ir viens no izcilākajiem un raženākajiem latviešu vēsturiskās prozas autoriem. Viņa novelēm, stāstiem un romāniem raksturīgs vēsturisks kolorīts, veiksmīga stilizācija, kā arī raksturu viengabalainums. Vēsturiskajos tēlojumos Grīns visvairāk aprakstījis dzimtās zemes vēsturi; spilgta vēsturiska liecība ir romāns Dvēseļu putenis - par latviešu strēlnieku likteņiem, kuru rindās pats bija cīnījies. Grīns bija redaktors unikālam daudzsējumu darbam Pasaules vēsture, ko lielā mērā pats arī uzrakstīja.
Jēkabs Grīns ir dzimis 1895.gada 15.augustā Jēkabpils apriņķa Biržu pagasta “Ziedos”. Viņa dvīņubrālis Mārtiņš nomira otrajā dzīves gadā, bet vecākais brālis Jānis, kurš vēlāk arī kļuva par rakstnieku un žurnālistu, bija par pieciem gadiem vecāks. Vēlāk Grīns par sevi teica: “Es esmu uzaudzis ar Bībeli, ‘Skolas maizi’ un suni ”. Ģimenē runāts sēliskajā izloksnē, un, pēc rakstnieka radu vārdiem - tiklīdz viņš pārbraucis pāri Daugavai uz Jēkabpili, tā “rakstu valodā” vairs nav runājis. Kad Grīns paaugās un sāka mācīties rakstīt, izrādījās, ka viņš ir kreilis; pieaudzis viņš vienādi veikli rakstīja ar abām rokām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация