Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:526774
 
Оценка:
Опубликованно: 11.04.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bībeles vārdi vecā Vanaga dzīves gājumā
Vecais Vanags pārradās no virsdienesta Kurzemes mājās 1895. gadā un pabeidza vectēva mājas, drīz pēc tam arī apprecot Vanagu mājām jauno saimnieci. Viņš radīja mājas sev un savai ģimenei un šie Bībeles vārdi izsaka to, ka bez atriebes un zaudējumu nodarīšanas, viņš nelaidīs vaļā, to, kas dara pāri viņa ģimenei, viņa mājām.
Vecā Vanaga dzīves gājumu var pamatot ar šiem vārdiem “Aci pret aci, zobu pret zobu”, jo vecais Vanags citiem atdara ar to pašu, ko kāds ir nodarījis viņam. Bībeles vārdus, kurus vecais Vanags ir dzirdējis no savas sievas, Artūra mātes, tur sev tuvus un svarīgus, jo šie ir vārdi pēc kuriem dzīvoja viņa sieva “Nu redzi, (..) arī viņa teic to pašu”.
Šie Bībeles vārdi saista veco Vanagu ar viņa sievu, un viņš kļūst par virsseržantu, lai atriebtos vāciešiem par to, ka viņi atņēma viņa sievas dzīvību. Vecais Vanags, lai gan bija labākais šāvējs Varšavas gvardijā bija ļoti mīlošs un viņam rūpēja viņa sieva. Pēc sievas nāves viņš bija noskumis un tomēr maigs “Tēvs noglauda viņai pieri un vaigus, kodīdams savas iesirmās ūsas, un tad atgriežas, jo tagad arī viņam sāk raustīties pleci.” Drīz pēc atvadīšanās no sievas viņš arī bija spiests pamest mājas, jo vācieši vēlējās viņam tās atņemt, un šis radīja vecajā Vanagā mūžīgu asinsnaidu pret vāciešiem, tādēļ viņš bija gatavs pieteikties atkal rotā, neskatoties uz viņa vecumu, lai atriebtu visu to, kas viņam ir atņemts. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация