Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:180660
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Biogrāfija   
  K.Ubāna devums   
  Nobeigums   
  Izmantotās literatūras saraksts   
Фрагмент работы

Konrāds Ubāns dzimis 1893.gada 31.decembrī Rīgā. Viņa vecāki bija vidzemnieki no Cesvaines puses. Tēvs strādāja par aptiekāra palīgu, māte – veic dažādus darbus pašu saimniecībā un arī šuj. Ģimenē bez vienīgā dēla - Aleksandra Kārļa Konrāda ir piecas māsas. Ubānu ģimenē cieņā ir muzicēšana. Mājās tiek rīkoti koncerti.
Par Konrāda īpašajām mākslinieciskām nosliecēm nekas vēl neliecina. Tiesa, reizēs, kad jādodas uz Iekšrīgu iepirkties, zēns vismīļāk kavējas pie nelielā veikaliņa Skārņu ielā netālu no Jāņa baznīcas, kur skatlogā izliktas kastītes ar raibajiem ūdenskrāsu kubiciņiem. Tomēr tas vēl ir tikai bērna prieks par krāsainību, un pagaidām neviens vēl nenojauš, ka šis pats zēns pēc gadiem pratīs ar krāsām stāstīt brīnumainus stāstus. 1
Šajā laikā tomēr ir kāds K.Ubāna mākslas izpausmes gadījums, par kuru gan nākas saņemt sukas : viņš ar brūno grīdas krāsu mājās pārkrāso visus krēslus. Uz viena no krēsliem apsēdās māte un .... pielipa.
K.Ubāns Mācījies Odesas mākslas skolā (1910), Rīgas Pilsētas mākslas skolā (1911 - 1915), Penzas Mākslas skolā (1915 - 1916).
Mākslinieku kopas "Zaļā puķe", "Rīgas mākslinieku grupas" biedrs (1919 - 1939), bijis Valsts Mākslas muzeja direktora palīgs (1920 - 1925). Strādājis Latvijas Mākslas akadēmijā (1925 - 1981), profesors (1944). Piedalījies "Sadarba" izstādēs. Izcils ainavists, intīmas noskaņu ainavas meistars, izmalcināts kolorists. Gleznojis arī portretus, klusās dabas, aktus, darbojies grafikā, tēlniecībā, keramikā. Strādājis eļļas tehnikā. Agrīnajos darbos valda formu vienkāršojums, nosacītu krāsu saskaņas, 1920.gadu beigās, 1930.gados izveidojas individuāls stils, kurā dominē interese par plenēra glezniecību, kolorītu, apgaismojumu, niansēta tonalitāte, liriski romantiskas noskaņas. Gleznojis dabā konkrētas vietas, par būtiskāko atzinis tiešu, dzīvu, emocionālu dabas pārdzīvojumu.
1959. gadā K.Ubāns ieguvis LPSR “Tautas mākslinieka” nosaukumu.
Miris 1981.gada 30.augustā Rīgā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1120947
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация