Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:711768
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Kas ir līdzatkarība    4
2.  Līdzatkarības pazīmes    5
3.  Alkoholiķa ģimene    5
4.  Alkoholiķa ģimenes likumi    7
5.  Līdzatkarīgie bērni    8
5.1.  Atbildīgais jeb varonis    9
5.2.  Pielāgoties gatavais jeb neesošais    11
5.3.  Klauns    12
5.4.  Mierinātājs    12
5.4.  Problēmu radītājs jeb grēkāzis    13
6.  Ko darīt līdzatkarīgajiem    14
7.  Kā palīdzēt alkoholiķim    15
  Nobeigums    17
  Izmantotās literatūras saraksts    18
Фрагмент работы

Ģimene, kurā kāds slimo, piemēram, ar gripu, uz kādu laiku ir spiesta piemēroties slimnieka vajadzībām - aprūpēt viņu, meklēt ārstu, zāles, neaicināt mājās ciemiņus vai citādi ierobežot savas vajadzības. Taču tā ir pārejoša situācija. Grūtāk ir, ja ģimenē ir kāds ilgstoši slims cilvēks. Varbūt, ka bērniem nav atļauts skaļi spēlēties vai skraidīt, lai netraucētu slimnieku un savā ziņā viņiem tiek liegtas iespējas darīt to, ko gribētos pašiem. Arī ģimene, kurā ir tikai viens no vecākiem, vecāki šķīrušies vai arī kāds no vecākiem ir pārmēru aizņemts darbā, reaģē uz šo situāciju. Šādā ģimenē ir lielāks risks veidoties neveselīgām attiecībām. To sauc par ģimenes disfunkciju. Disfunkcionālā ģimenē var rasties situācija, kad kāda ģimenes locekļa problēmu dēļ citi kļūst līdzatkarīgi.
Disfunkcionāla ir arī tāda ģimene, kurā kādam no tās locekļiem ir akohola atkarība. Alkoholiķi ir cilvēki, kuri nav spējīgi kontrolēt savu dzeršanu, kas, savukārt, rada problēmas nozīmīgākajās dzīves jomās - darbā, ģimenē, attiecībās ar draugiem u.tml. Alkoholismam progresējot, pārējie ģimenes locekļi reaģē uz šo atkarību - cenšas to apturēt un ietekmēt, tādējādi kļūstot arvien vairāk pārņemti ar alkoholiķa uzvedību, tādā veidā kļūstot līdzatkarīgi. Viena ģimenes locekļa alkoholisms ir visas ģimenes problēma. Tieši tāpēc izvēlējos šo tēmu, rakstot darbu lekciju kursā “Ģimenes psiholoģija”.

20.gadsimta 70-to gadu beigas un 80-to sākums ir laiks, kad pasaulē sāk plaši runāt gan par vardarbības problēmām, gan par narkotikām un alkoholu un to ietekmi uz cilvēka psihi. Arī par to, kas notiek ar cilvēkiem, ja viņi ir dzīvojuši vai dzīvo ģimenē, kurā kādam no vecākiem ir problēmas ar alkoholu. Kādas lomas viņi spēlē, un kā veido paši savas attiecības.
Līdzatkarībai ir vairākas definīcijas. Daži autori to sauc par slimību, citi - par normālu reakciju uz nenormālu situāciju. Par līdzatkarību var runāt tad, kad divi pieauguši cilvēki dzīvo ciešā emocionālā tuvībā un viens no viņiem uzvedas destruktīvi, bet otrs piemērojas šai destrukcijai - pie tam, tādā veidā, ka nostiprina sev neērto situāciju.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1112665
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация