Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:311559
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pašos pamatos alkohols savā ziņā ir inde, kas kavē organisma spēju normāli funkcionēt. Alkohola lietošana tavam organismam rada šādas vislabāk zināmās briesmas:
Alkohols bojā aknas un vājina imūnsistēmu.
Alkohols kavē elektriskās neirotransmisijas procesus smadzenēs. Tas nozīmē, ka tavas smadzenes alkohola iespaidā strādā ar mazāku jaudu nekā parasti, tāpēc tava domāšana kļūst lēnāka un neskaidrāka.
Alkohols palielina risku saslimt ar vēzi, un sievietēm alkohola lietošana var izraisīt arī krūts vēzi. Pat viena glāzīte dienā risku saslimt ar krūts vēzi palielina par deviņiem procentiem, salīdzinot ar sievietēm, kas alkoholu nelieto. Savukārt divas līdz piecas glāzītes šo risku palielina jau par 41 procentu.
Nesen veikts pētījums liecina, ka alkohola lietošana palielina organismā estrogēna līmeni. Tiek uzskatīts, ka paaugstināts estrogēna līmenis veicina krūts vēža rašanos. Zinātnieki izteikuši pieņēmumu, ka alkohols kaut kādā veidā izmaina estrogēna sadalīšanos vai uzsūkšanos organismā. (Atcerieties, meitenes, ka hormonu līmenis mūsu organismā ir dabiski līdzsvarots. Pievienojot kādu indi, šis līdzsvars ātri var tikt izjaukts.)
Alkohola lietotājas, īpaši tās, kas dzer un smēķē, riskē iedragāt savu imūnsistēmu un iegūt mutes, plaušu, gremošanas sistēmas vai kakla vēzi.
Jā, un vēl divas lietas: alkohols ir otrs izplatītākais novēršamo nāvju cēlonis tūlīt aiz cigaretēm. Un alkohols rada atkarību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация